Капитанът на България за АТП къп Григор Димитров записа първа

...
Капитанът на България за АТП къп Григор Димитров записа първа
Коментари Харесай

Нищо друго няма значение в момента. Всички в България разбраха, че Григор Димитров е

Капитанът на България за АТП къп Григор Димитров записа първа победа за страната ни в шампионата, откакто се оправи с 2-1 (2:6, 6:4, 6:1) с 42-ия в света Даниел Евънс във втори мач от съперничеството с Англия от групата, в която са още Белгия и Молдова, написа Блиц.

Мачът не стартира добре за българина и откакто взе първия си сервис гейм, той позволи три поредни пробива и въпреки да върна един за 2:4, загуби сета с  2:6  за 35 минути. В играта на Гришо липсваше познатия темп, а непредизвиканите неточности следваха една след друга.

Вторият сет потегли гейм за гейм, като българинът последователно понатрупа убеденост в разиграванията и едвам не проби Евънс при 2:1 в своя изгода. Позитивите в играта на Димитров обаче се усилиха и той въпреки всичко стигна до пробив за 4:2, след което го затвърди и остана на гейм от победа в сета. Не съумя да го направи при сервис на противника, а по-късно позволи и пробив за 5:4. Въпреки това българинът стигна до пробив за  6:4  в инфарктен десети гейм, въпреки да го направи при втория си сетбол.

В решителния трети сет Григор стартира доста решително и небрежно поведе с 3:0. В идващия гейм обаче Евънс поведе с 40:0 и макар че Димитров стигна до тъждество, го взе за 1:3. Гришо се поизмъчи в петия гейм и въпреки да даде два брейкбола, поведе с 4:1, след което проби противника за 5:1. Последва сервис гейм на нула за крайното  6:1 .

Димитров към този момент има четири победи в пет мача с този противник, което разреши на България да се надява на триумф в борбата в британците, в случай че завоюва при двойките, където Адриан Андреев/Александър Лазаров излизат против мощните Джейми Мъри/Джо Солсбъри.

В първата ни среща от групата, приключила по-рано през днешния ден Димитър Кузманов загуби с 1-2 (2:6, 6:3, 2:6) от британеца Камерън Нори.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР