Капитанът на България Цветан Соколов обяви, че победите в името

...
Капитанът на България Цветан Соколов обяви, че победите в името
Коментари Харесай

Капитанът Цветан Соколов: Първата цел за eвропейското е да играем добре и да печелим

Капитанът на България Цветан Соколов разгласи, че успехите в името на България и извличането на най-хубавото от всеки играч в името на тима са първите цели, с които националите ни стартират приключението, наречено eвропейско състезание по волейбол за мъже.

" Предпочитам да мисля в последния миг за всичко това, което ни чака в залата, а в този момент да се съсредоточвам върху работата, която имаме – да упражняваме и да подобряваме положението си. Има леко напрежение, усеща се – най-много, тъй като играем пред родна аудитория. Но бих споделил, че това е позитивно за нас, тъй като всеки знае, че у дома и стените оказват помощ. Знаем за тази поддръжка, която варненската аудитория ни е давала през всички години, да се надяваме, че ще ни я даде и през тези дни, в които ще играем на eвропейското във Варна – че хората ще са до нас и ще ни поддържат ", съобщи Цветан Соколов.

" Първата цел персонално за мен е да играем добре и да печелим мачове. Всеки играч желае да печели, най-много да печели медали. Цел, несъмнено, е да излезем от групата и по-късно да се представим по най-хубавия метод ", добави той.

" С всеки минал ден се усещам все по-добре и все по-добре. Би трябвало да съм подготвен за eвропейското състезание ", сподели диагоналът.

" Тук сме, с цел да пазиме цветовете на България. За мен е значимо всички да имаме една единствена цел – да побеждаваме и да представяме името, фланелката и цветовете на България ", добави Соколов.

" Има доста качествени момчета, ужасно качествени момчета. Най-важното е да съумеем да изградим добър колектив и всеки един да си оказва помощ с другите в това, което му липсва. Това е групова игра и ние търсим да извлечем максимума от всеки играч. eвропейското състезание е тъкмо това – да търсим от всеки колкото може повече и да извлечем всичко позитивно в името на тима, в името на България ", приключи Цветан Соколов.

България е съдомакин на eвропейското състезание по волейбол за мъже. Мачовете на родна земя ще се играят в Двореца на културата и спорта във Варна. Морската столица ще одобри всички мачове от Група В, четири осминафинални и два четвъртфинални дуела.

Откриващият мач във Варна е на 29 август от 20,30 часа - в него България посреща Испания. Следващите мачове на избраниците на Пламен Константинов от груповата фаза са против Финландия (31 август), Украйна (2 септември), Хърватия (3 септември) и Словения (5 септември). Всички срещи на българския народен тим са от 20,30 часа. Първите мачове в дните с по две срещи са от 17,30 часа. Осминафиналите във Варна са на 8 и 9 септември, а четвъртфиналите - на 11 септември.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР