Капитанът на Атлетик Билбао Маркел Сусаета официално потвърди, че напуска

...
Капитанът на Атлетик Билбао Маркел Сусаета официално потвърди, че напуска
Коментари Харесай

Сусаета приключи с Атлетик с болка и без много детайли

Капитанът на Атлетик Билбао Маркел Сусаета публично удостовери, че напуща родния си клуб на конференция по-рано през днешния ден. Крилото си потегля от баския клуб след повече от 20 години вярна работа, почнала през 1997 в юношеските обединения на “лос леонес”, минала през интервал в дублиращия отбор и приключила с повече от десетилетие в представителния състав, за който Маркел има над 500 изиграни мача и се подрежда в челната петица в историята на тима по този индикатор.

5 Markel Susaeta will go down in history as one of the players with the most played matches with #AthleticClub

E S K E R R I K A S K O, M A R K E L! pic.twitter.com/q6y8WUSx31
— Athletic Club (@Athletic_en) May 7, 2019
На срещата на Сусаета с медиите участваха всичките му съотборници, както и цялото треньорско управление, клубния президент и спортния шеф на баските. Крилото акцентира, че през последните 12 години единственото място, на което е приказвал, е бил футболния терен.

“Искаше ми се да прекарам цялата си кариера тук, само че това е невероятно. Най-доброто и за двете страни сега е аз да си потегли. Не знам къде ще бъда през идващия сезон, само че няма да спра да поддържам Атлетик, въпреки и към този момент като почитател, а не като футболист”, сподели Сусаета, който има един мач за националния тим на Испания.

Markel Susaeta's words in his press conference#EskerrikAskoSusa pic.twitter.com/QBHCsmFnlR
— Athletic Club (@Athletic_en) May 8, 2019
Опитният състезател не пожела да внесе повече изясненост по отношение на случилото се сред него и управлението, само че добави, че напуща родния си отбор с огромна болежка. Сусаета има една извоювана Суперкупа на Испания с “червено-белия” екип, както и още пет изгубени финала - три за Купата на краля, един за Лига Европа и един за Суперкупата на страната.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР