Капитанът на ансамбъла по художествена гимнастика, който спечели златните медали

...
Капитанът на ансамбъла по художествена гимнастика, който спечели златните медали
Коментари Харесай

Капитанът на ансамбъла ще носи българското знаме на церемонията по закриване

Капитанът на ансамбъла по художествена гимнастика, който завоюва златните медали - Симона Дянкова, ще носи българския байрак по време на церемонията по закриване на олимпийските игри в Токио.

Няколко часа откакто тя се качи на най-високото ходило на почетната стълбичка дружно с Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова и раздаде медалите на другите девойки, Дянкова ще предвожда българската делегация.

Снимка: Lap.bg

По този метод тя ще наследи за тази чест помощник-треньора на ансамбъла Михаела Маевска. Бившата гимнастичка вървеше с българското знаме на церемонията по закриване на олимпийските игри в Рио де Жанейро преди 5 години, а тогава девойките завоюваха бронзови медали.

За първи път в историята българският отбор завоюва купата на олимпийски игри, оставяйки зад себе си Русия и Италия. Момичетата донесоха трети златен орден за страната ни от най-важния състезателен конгрес в Токио.

Каратистката Ивет Горанова към този момент се прибра у нас и беше посрещната тържествено с оценката си.

Другата златна медалистка - боксьорката Стойка Кръстева, се чака да стъпи на родна земя през днешния ден (8 август) към 23:00 ч.

Снимка: Lap.bg

Българските спортистки завоюваха още 3 медала в Токио - сребро в стрелбата на Антоанета Костадинова и два бронза в битката на Тайбе Юсеин и Евелина Николова.

Церемонията по закриване на олимпийските игри би трябвало да стартира в 14:00 ч. българско време. На нея японските уредници алегорично ще предадат олимпийския огън на идващия град-домакин. През 2024 година Игрите ще се проведат в Париж.

Снимка: Lap.bg

На церемонията по разкриване българското знаме беше носено от участничката на 7 олимпийски игри Мария Гроздева и младия плувец Йосиф Миладинов, който приключи на 8-мо място в Токио.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР