Капитанът Мейсън Тактавиш поведе отбора на Канада с гол и

...
Капитанът Мейсън Тактавиш поведе отбора на Канада с гол и
Коментари Харесай

Канада продължава без поражение на Световното първенство по хокей на лед за младежи

Капитанът Мейсън Тактавиш поведе тима на Канада с гол и две асистенции за триумфа с 6:3 над Финландия в последната среща от група А на Световното състезание по хокей на лед за младежи до 20 години, което се организира в Едмънтън.

С този триумф младите канадци оглавиха групата с 4 победи от 4 мача и на четвъртфинала ще срещнат Швейцария.

Освен бъдещото ново попълнение на Анахайм от НХЛ, с по гол и едно подаване блеснаха Конър Бедард и Ридли Грейг. Останалите три шайби бяха осъществени от Бранън Отман, Тайсър Фьорестър и Уилям Дюфюр. За финландците гол+пас направи Йоаким Кемел, а другите два гола вкараха Самуел Хелениус и Роби Жервантие.

Финландия също се класира напред, защото е на 2-ро място в групата, и ще срещне в първия си елиминационен мач Германия. Германците паднаха от Швеция с 2:4 и останаха на 3-о място в група В. също в група В Швейцария победи Австрия с 3:2, а в другата група Латвия размаза Чехия с 5:2.

Всички четвъртфинални срещи ще се играят на 17-и август: Финландия – Германия, Швеция – Латвия, Канада – Швейцария, Съединени американски щати – Чехия.

Отборите на Русия и Беларус бяха извадени от шампионата като глоба против съветската военна инвазия в Украйна. Полуфиналните мачове са планувани за петък, а разпределението на медалите ще стане в събота.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР