Капитанът и помощник-треньор на волейболния ЦСКА Ивайло Стефанов изказа своето

...
Капитанът и помощник-треньор на волейболния ЦСКА Ивайло Стефанов изказа своето
Коментари Харесай

Ивайло Стефанов: Грешките са си в нашето поле

Капитанът и помощник-треньор на волейболния ЦСКА Ивайло Стефанов изрече своето мнение за загубата от Монтана с 1:3 гейма в последния мач от междинния 14-и кръг на Суперлигата на България, игран нощес. Той приказва пред медиите след провалянето в зала " Младост ":

- Не успяхте да отговорите на мощния сервис на Монтана. Защо?
- Отдавам го на на първо място на мотивацията. Имахме в този момент дребен диалог с момчетата. Надявам се да са ме разбрали.

- Какво си казахте?
- Казахме си, че единственият тим, който може да ни победи, сме самите ние. Че не сме влезнали в мача оптимално съсредоточено, оптимално мибилизирани. Грешките са си в нашето поле.

- Оказа ли въздействие отстъствието на Александър Попов?
- За всеки човек от колектива, когато е рисково отхвърлен по някакъв метод, е все едно да ти отрежат пръст на ръката. Независимо кой. Естествено, че оказва въздействие. Мисля, че всеки позволи неточности, имам предвид и себе си, откакто не съм могъл да ги стимулирам да играят както играха в един гейм и малко. Проблемите са си при нас и би трябвало да бъдат решени. Първенството е дълго. Това би трябвало да ни служи като някакъв урок, да знаем по какъв начин да подхождаме различен път. Защото " този няма да играе, оня няма да играе " при съперника и очевидно сме се подвели.

- Монтана изненада ли ви по някакъв метод?
- Монтана игра събрано, без неточност. Ако ние бяхме играли както можем, съсредоточени и мобилизирани, щеше да стане различен резултат. Победили са ни. Честито.

- Каква друга мотивация може да желаете от тази невероятна поддръжка от публиката?
- Мотивацията не е да видиш публиката и да почнеш да играеш. Мотивацията почва от подготвителния развой, от пътешестване, доста неща оказват въздействие, има и леко подценяване на съперника. Дано сме си взели поучения. Допуснали сме доста неточности на доста други детайли. Няма детайл, на който да сме били на нужното равнище. Всеки си е позволил грешките и всеки си ги осъзнава. Те са задоволително умни момчета и не са за първа година във волейбола. Искам тези неточности да не се не помнят.

- Какво бихте споделили на почитателите, сериозна агитка ви поддържаше?
- Публиката е нещо, което стимулира всеки, може да те окрили в избрани моменти. Хората споделят " седми състезател ". Но в случай че го няма някой от другите играчи, не се получава. Затова благодаря на публиката, постоянно ни поддържат на всички места, само че не можахме да ги зарадваме с победа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР