Капитанът и двама механици на Еврофери Олимпия бяха отведени на

...
Капитанът и двама механици на Еврофери Олимпия бяха отведени на
Коментари Харесай

Капитанът и двама механици на Еврофери Олимпия бяха задържани и освободени, гърци ще искат обезщетение

Капитанът и двама механици на " Еврофери Олимпия " бяха отведени на разпит при прокуратура в Корфу, който разпореди незабавна предварителна експертиза, защото наличните досега данни не са задоволителни, за формиране на наказателно произвеждане.

Спешната предварителна инспекция, която ще се организира от Централната пристанищна администрация на Корфу под наблюдението на двама заместник-прокурори, ще бъде осъществена, с цел да се откри дали има нарушение на сигурността на придвижването.

Прокурорите са дали 10 инструкции на членовете на Централната пристанищна администрация, които ще организират следствието на аргументите за пагубния пожар, както и взимане на клетвени заявления от всички оживели. Ще бъдат разпитани и риболовците, които са били там.

Корабът към този момент е акостиран от влекач и няма заплаха да потъне или да се сблъска с различен транспортен съд.

Според информацията, незабавно щом интервенцията по търсене на изчезналия завърши, както и гасенето на пожара, специфични екипи ще изпомпват всички количества петрол от кораба, с цел да обезвреждат риска от замърсяване на морето.

Със заповед на министъра на корабоплаването и островната политика Янис Плакиотакис фамилиите на тримата изчезнали гръцки лица, съпроводени от офицер от бреговата защита – психолог и с грижите на министерството, са отпътували за Корфу.

Официалният брой на изчезналите се усили през вчерашния ден от 11 на 12, защото един от двамата, които бяха освободени от гаража на кораба, не беше в формалния лист на пасажерите. Той е афганистански емигрант. Към днешна дата са избавени 280 души, в това число двама мигранти, които не са били в формалния лист на пасажерите.

Десет гръцки водачи, пътуващи с горящия в морето " Еврофери Олимпия ", ще подхващат правосъдни дейности, като желаят обезщетение от компанията Grimaldi.

" Ще предприемем правосъдни дейности против компанията, като желаеме обезщетение, съизмеримо с вредите им в съдействие с юрист Мауро Масиело. Те изгубиха всичко ", съобщи юрист Василис Нулеза, с който пострадалите гърци са се свързали.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР