Капиталът предпочита игрите вместо инвестиции за развитие на бедните страни(снимка:

...
Капиталът предпочита игрите вместо инвестиции за развитие на бедните страни(снимка:
Коментари Харесай


Капиталът предпочита игрите вместо инвест


Капиталът избира игрите вместо вложения за развиване на бедните страни
(снимка: CC0 Public Domain)

Глобалният пазар на видеоигри доближи рекордните 175 милиарда $ към края на предходната година, по данни на анализаторската компания BCG. Експертите означават, че петте водещи пазари на игри са Китай, Русия, Съединени американски щати, Южна Корея и Япония.

Инвестициите в бранша нарастват бързо. Ако през 2018 година те не надхвърляха 6 милиарда $, то през 2020 година към този момент са повече от 30 милиарда. Поредното доказателство за повишаването на сектора е решението на Microsoft да купи разработчика на игри Activision Blizzard за 69 милиарда $.
още по темата
Световната банка счита сходни разноски за неоправдани, изключително в изискванията на пандемия, написа съветският новинарски портал. От институцията разясняват, че Международната асоциация за развиване е съумяла да притегли три пъти по-малко средства за подкрепяне на разрастващите се страни през последните три години.

„ Привличахме по 8 милиарда $ годишно за 75-те най-бедни страни. Сравнете 8 милиарда $ с към 70 милиарда $ вложения в компания за компютърни игри…. Не се ли чудите: чакайте, това ли е най-хубавият метод за потребление на капитала? ” – разяснява Дейвид Малпас, президент на Световната банка.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР