Капацитетът на твърдите дискове продължава да нараства(снимка: CC0 Public Domain) Задава

...
Капацитетът на твърдите дискове продължава да нараства(снимка: CC0 Public Domain)
Задава
Коментари Харесай

На хоризонта: 80-терабайтови твърди дискове


Капацитетът на твърдите дискове продължава да нараства
(снимка: CC0 Public Domain)

Задава се нов пробив в потенциала на твърдите дискове. Сътрудничество сред Seagate и японски експерти дава обещание появяването на последващо потомство HDD с рекордно огромен размер от 80 терабайта.

Японската компания Showa Denko, най-големият самостоятелен производител на алуминиеви магнитни плочи за твърди дискове, за създаване на носители от последващо потомство. Очакват се, въпреки и не скоро, 3,5-инчови устройства с потенциал до 80 терабайта (TB).

Партньорите имат намерение да основат носители с висока компактност въз основата на магнитна сплав от желязо и платина (FePt). Настоящите твърди дискове HAMR (Hot Spot Recording), които Seagate стартира да доставя на клиентите по-рано тази година, също се базират на FePt. Но Seagate употребява стъклени плочи в тези модели, а не алуминий – точно там Showa Denko специализира в последните години.
още по тематиката
Същевременно, японската компания Hoya, производител на стъклени плочи за твърди дискове, твърди, че плътността на записа на HDD може да се усили единствено на стъклени плочи, до момента в който  алуминиевите не са подобаващи за тази цел.

Ще бъде забавно за промишлеността, в случай че Showa Denko приспособява технологията HAMR към своите алуминиеви плочи, опровергавайки претенциите на съперника Hoya.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР