Капацитетът на приюта за бездомни хора в Пловдив е запълнен,

...
Капацитетът на приюта за бездомни хора в Пловдив е запълнен,
Коментари Харесай

Заради студа: Приютът за бездомни в Пловдив е пълен, потърсиха дарения

Капацитетът на приюта за бездомни хора в Пловдив е напълнен, а от управлението му оповестяват, че им е нужно и подаяние от хранителни артикули.
Още по тематиката
" Откакто започнаха студените дни в приюта са признати седем души. Един от тях ни беше изпратен от обществените служби в Карлово. След операционна интервенция в болница " Свети Георги " той беше настанен с рана на крайници след измръзване. Сега при потенциал от 25 души, при нас са настанени 24-ма нуждаещи се ", съобщи шефът на приюта Димитър Семерджиев пред.

По думите му запасите от храна на приюта се изчерпали, тъй като почнали да изхранват настанените в него хора по три пъти дневно, вместо по един път. " След апела ни се отзоваха доста хора. Дори се наложи да връщам някои, пристигнали да оставят артикули ", уточни Семерджиев. Запасите ще стигнат за идващите минимум 20 дни.

Заместник-кметът по обществената политика на Община Пловдив Георги Титюков показва, че приютът ще бъде подкрепят и ще се дофинансира активността му, с цел да може всички, потърсили заслон, да не останат без топла храна.

По информация на NOVA, ледените температури на открито са препълнили спешните центрове и приютите за бездомни в цялата страна. От през днешния ден съгласно синоптиците следва леко стопляне.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР