Капацитетът на болниците е достатъчен, но безспорно случаите се увеличават.

...
Капацитетът на болниците е достатъчен, но безспорно случаите се увеличават.
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: По-рано от края на годината няма да видим светлина в тунела

Капацитетът на лечебните заведения е задоволителен, само че несъмнено случаите се усилват. Изправени сме пред нова вълна. Надявам се, че с по-сериозни имунизационни старания ще задържим тези равнища. При всички случаи по-рано от края на годината няма да забележим светлина в тунела. Това съобщи в " Панорама " по Българска национална телевизия акад. Богдан Петрунов.

" България до момента имаше най-либералният режим в Европа. Режимът беше доста лек, спокоен и за жалост, не се спазваше на доста места. Затова се усили разпространяването, по тази причина се усилват и разновидностите, които са по-инфекциозни. Това, което се прави е вярно, отлично е, че се пуснаха учениците на учебно заведение ", сподели той.

" Трябва да съблюдаваме обикновените противоепидемичните ограничения, да се научим да живеем с ковид - да си носим маските, да съблюдаваме отдалеченост. За мен неточност е, че не трябваше да се отварят спортните центрове, моловете, където се събират доста хора. Трябваше от 1 март с заведенията за хранене да бъдат отворени и те.

Маската е един щит, и най-обикновената пази, естествено, че колкото по-качествена, толкоз по-голяма е отбраната. Имунитетът и от преболедуване, и от ваксина е ефикасен. Данните накланят везните в интерес на имунизациите ", сподели акад. Петрунов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР