Капан за оси, който можете да си направите сами у

...
Капан за оси, който можете да си направите сами у
Коментари Харесай

Капан за оси, който можете да си направите сами

Капан за оси, който можете да си извършите сами вкъщи

Най-накрая пристигна топлото. Сега можете да прекарате дни на чист въздух и какъв брой разнообразни действия и занимания има единствено: пътувания отвън града за пикник, плуване, походи, туризъм или конна езда и доста други. Въпреки това, има някои неприятни моменти през лятото, свързани с насекомите.

Осите са едни от най-полезните жители на нашата планетата, те опрашват растенията, като по този метод им оказват помощ да порастват и да усилват добива. Но макар всичките им изгоди за околната среда, би трябвало да признаете, че осарник, ситуиран някъде към прозорците, може да бъде освен противен, само че и рисков.

Всяка година хиляди хора биват ужилени от оси, даже да не ги безпокоят. За страдащите от алергия, ужилването от оса може да приключи доста тъжно. Ако наоколо до дома си постоянно виждате раирани летящи инсекти, тогава гнездото им е наоколо. Малките инсекти са в положение да намерят най-малките пукнатини или дупки в стените на постройките, да пропълзят в тях и оборудват домовете си там. Можете бързо и елементарно да разрешите казуса с досадните оси, като извършите капан за тях. За да извършите това, просто следвайте малко по малко инструкциите и вашето семейство и вие ще бъдете предпазени от неканените посетители.

Набавете си нужните материали
За да извършите клопката ще ви трябват: двулитра пластмасова бутилка, маркер, нож или ножица, тел, в случай че планирате да закачите клопката, нещо сладко за примамка.

Маркиране на бутилката
В горната част на бутилката с маркер нарисувайте права линия или я завържете с конец с цел да гарантирате права линия при разреза.

Приготвяне на стръвта
Това е самата част, в която можете да бъдете изобретателни. Сладката храна и питиета притеглят насекомите. Ето за какво, създавайки капан, е значимо да помислите за добра примамка. Можете да излеете ябълков сок в бутилка и да добавите към него няколко лъжици захар или да изсипете газирана напитка. След това не забравяйте да добавите малко оцет към разтвора, направете това, с цел да изплашите пчелите. Миризмата на оцет няма да ги остави да се приближат.

Изрежете маркираната част, създавайки фуния. Ако не ви е комфортно да употребявате ножа, можете да пробиете дребна дупка, да поставите ножицата и с нея да срежете бутилката. След това отрязаната горна част на бъдещия капан се обръща, капачката се развива, тъй че да се получи фуния.

Поставете фунията в другата част. През дупката осите ще преминат към стръвта.

Къде да поставите клопката?
Преди да решите къде да пставите клопката, помислете за мястото, което няма да тормози вас и вашето семейство. Ако просто желаете да се отървете от гнездото, поставете бутилката допустимо най-близо до осарника. Опитайте се да монтирате клопката на видно място, където можете да контролирате процеса.

Висящи клопки
За да не го доближават децата и животните, може да го закачите. За задачата пробийте две дребни дупки. Уверете се, че дупките са ситуирани вярно: едната в горната част, а другата в долната част, а телта минава свободно през тях. След това свържете краищата и окачете клопката на безвредно място.

Вижте още: Тест за мизофония. Дразни ли ви звукът от мляскането?

С този елементарен и наличен метод бързо ще се отървете от неканените посетители. Сега можете умерено да прекарате време навън, наслаждавайки се на слънцето и природата, без да се страхувате, че вие или децата ви ще бъдете притеснявани от осите.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР