Кападокия – приказната земя, която впечатлява с необичайни природни забележителности,

...
Кападокия – приказната земя, която впечатлява с необичайни природни забележителности,
Коментари Харесай

Кападокия

Кападокия приказната земя , която впечатлява с необикновени естествени забележителности, удивителни скални църкви и тайнствени подземни градове, сама по себе си е една от най-големите атракции, които можете да видите през живота си.

Кападокия е историческа област в Мала Азия, на територията на Турция. Областта се простира най-вече в турската провинция Невшехир.

В Кападокия има толкоз доста забавни места , че е съвсем невероятно да бъдат изброени.
 Кападокия приказната земя, която впечатлява с необикновени естествени забележителности, удивителни скални църкви и тайнствени подземни градове ThinkStock/Getty Images
Кападокия има неповторимо историческо и културно завещание . Там се намират приказните " комини “ – формирали се преди 13 милиона години - впечатляващи естествени скални формирания, като че ли населявани от призраци.-->

В националния парк Гьореме можете да се насладите на изумителните манастири, църкви и къщи, издялани в меките скали преди стотици години. Има над 30 църкви и параклиси с стенописи от IX и XI в.

Пейзажите , които постоянно наподобяват като че ли не са от нашата Земя, няма по какъв начин да не спрат дъха ви и да не ви накарат да изпитате удивление и поклонение.
 Кападокия приказната земя, която впечатлява с необикновени естествени забележителности, удивителни скални църкви и тайнствени подземни градове Guliver/Getty Images

В превод името на тази историческа област значи „ земя на красивите коне “ . То идва от стадата прелестни диви коне, които препускат из фантастичните местности там. И през днешния ден можете посредством езда да ги разгледате, само че въпреки всичко най-популярният и препоръчван метод да се насладите на сюрреалистичната хубост на Кападокия е от въздуха.

Точно по тази причина най-известната атракция в Кападокия е пътуването с балон . От ранни зори безчет разноцветни балони с парещ въздух плуват в ясното небе.

Хубавото е, че Кападокия е относително покрай България – може би една от най-достъпните що се отнася до разстояние и разноски забележителности от този сан, тъй че безусловно би трябвало да я посетите.

Вижте още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР