Канзас Сити Чийфс за трети път стана шампион на Националната

...
Канзас Сити Чийфс за трети път стана шампион на Националната
Коментари Харесай

Спектакъл на Супербоул: Канзас Сити пречупи Филаделфия

" Канзас Сити Чийфс " за трети път стана първенец на Националната футболна лига на Съединени американски щати с успех на 57-ия Супербоул над " Филаделфия Игълс " - 38:35 пред 67 827 фенове в Глендейл, Аризона.

Предишните две трофеи на отбора бяха извоювани през 1970-а и 2020 г. Това е втори трофей за куотърбека Патрик Махоумс и треньора Анди Рийд, като двамата бяха в основата и на триумфа преди три години. 
 Снимка АП/БТА

Махоумс приключи с 21 сполучливи подавания от 27 опита за общо 182 ярда, 3 подадени тъчдауна и 44 пробягани ярда. Той бе избран за най-полезен състезател (MVP), а по този начин дублира оценката от постоянния сезон. И стана първият, записал такова достижение след сезон 1999 година - считаше се, че има проклинание за куотърбек №1, достигнал до финала.

Звездата получи нова травма в глезена във втората четвърт, когато " Чийфс " догонваше, само че още веднъж - както в плейофите, превъзмогна болката и бе в основата на страховит поврат. " Канзас Сити " изоставаше с 10 точки на почивката. Само пет отбора са заличавали подобен пасив, като " вождовете " го направиха и през 2020 г. против " Сан Франциско 49 ".
 Снимка АП/БТА

Мачът бе доста първокласен, зрелищен за гледане. И двата отбора са по-известни с нападенията, в сравнение с със отбраните си, по този начин се получи театър с доста точки.

Силен мач направи и подавачът на " орлите " Джейлън Хъртс, записал 27 подавания от 38 опита за общо 304 ярда. Той добави и 70 ярда по земя (рекорд за куотърбек на Супербоул), както и три тъчдауна с тичане.

" Чийфс " поведе с 8 точки задатък в последната част след доста мощни минути при подновявянето на играта. " Игълс " изравни, с помощта на поредна брилянтна офанзива на Хъртс и компания, както и спомагателни две точки (вместо една, което носи риск). 

Последни думата обаче имаха " бяло-червените ". Стигна се и до противоречиво съдийско решение за нарушаване на бранител на " Филаделфия ", по този начин " Канзас Сити " получи още серия опити и време за офанзива. 
 Джейлън Хъртс. Снимка АП/БТА

При тъждество 35:35 оставаха 8 секунди и ориста на мача трябваше да реши кикърът Харисън Бъткър, пропуснал " фийлд гол " при започване на мача. Този път той бе прецизен, а до края нямаше по какъв начин да стане знамение и " Канзас Сити Чийфс " ликуваше.
 Награждаването. Снимка АП/БТА

Риана се оправи ефектно с шоуто на полувремето благодарение на десетки танцьори и платформи, закрепени във въздуха. Макар и да не сподели нищо, информациите че е бременна, се потвърдиха. А стектакълът й, въпреки и не от най-наелектризиращите и паметни в историята, ще се запомни.
 Снимка АП/БТА

 Снимка АП/БТА

 Снимка АП/БТА

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР