Канцлерката Ангела Меркел иска германец да е следващият председател на

...
Канцлерката Ангела Меркел иска германец да е следващият председател на
Коментари Харесай

Меркел иска германец за следващ председател на Еврокомисията

Канцлерката Ангела Меркел желае немец да е идващият ръководител на Европейската комисия от следващата година, даже в случай че би трябвало да се откаже от претенциите на Германия за управителния пост на Европейската централна банка (ЕЦБ), написа икономическия вестник "Ханделсблат ", представен от Франс прес.

"Водещият приоритет за Меркел към този момент не е ЕЦБ, а Комисията ", е споделил за вестника поискал анонимност непосредствен до държавното управление източник.

Според вестника канцлерката счита, че управителният пост на ЕЦБ е на първо място протоколен, до момента в който председателството на Европейска комисия е с по-голямо политическо значение.

Освен това евентуалният претендент на Германия за ЕЦБ, сегашният началник на Бундесбанк Йенс Вайдман, не е с най-хубави позиции за продобиване на тази конкуренция поради множеството си рецензии към политиката на шефа на ЕЦБ Марио Драги за стимулиране на стопанската система на страните от еврозоната, която съгласно него е в ущърб на германците.

За нов ръководител на Европейската комисия към този момент се загатва името на французина Мишел Барние, който в този момент е основен договарящ на Европейски Съюз за Брексит. От немска страна в Берлин се спрягат няколко имена - на министрите на стопанската система Петер Алтмайер и на защитата Урсула фон дер Лайен, както и на Манфред Вебер, ръководител на групата на Европейската национална партия в Европейския парламент.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР