Канцлерът на Германия напомни на премиерите на България и Северна

...
Канцлерът на Германия напомни на премиерите на България и Северна
Коментари Харесай

Ангела Меркел към Борисов и Заев: Трябва да постигнете съгласие

Канцлерът на Германия подсети на министър председателите на България и Северна Македония Бойко Борисов и Зоран Заев, че би трябвало да намерят метод да реализират единодушие сред двете страни.

,,Правителствата се договориха за зелена стратегия и задачата е да способства за опазването на климата, това е основен въпрос за развиването на шестте страни от Западните Балкани. Много съм удовлетворена да поканя всички вас в Берлин идващото лято, с цел да възнаградя всичко, реализирано в този процес'', показа Меркел на конференция след срещата на върха за Западните Балкани, която се организира в София като част от Берлинския развой.

Добре е, че показахте, че в подобен интервал може да се организира конференция. Приветстваме постигнатия от вас прогрес. Надяваме се, че този развой ще продължи. Конференцията даде опция на хората да се срещнат и се веселя, че включвате възпитаници и учебни заведения за прогрес на съдействието в региона на науката, тъй като това е най-хубавият метод за поощряване на научните проучвания и развиването. Това ще усъвършенства обстановката в нашите страни, разяснява още немският канцлер.

Берлинският развой постоянно е бил обвързван с помиряването за недоразуменията и наследството от предишното и ние се надяваме, че този развой ще помогне. Това, което би трябвало да кажа, е, че би трябвало да постигнете единодушие. Не забравяйте това, тъй като е доста значимо, сподели Меркел в края на изказването си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР