Канцлерът на Германия Ангела Меркел предупреди за риск от трета

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел предупреди за риск от трета
Коментари Харесай

Меркел бие тревога за трета вълна на COVID-19

Канцлерът на Германия Ангела Меркел предизвести за риск от трета вълна на новата коронавирусна зараза, макар че обстановката с COVID-19 в страната се стабилизира след въвеждането на „ мек локдаун”, оповестява „ Ройтерс”.

„ Зимата би трябвало да сме още по-внимателни, другояче ще имаме нова вълна”, отбелязва тя.

Т.нар. „ мек локдаун” бе въведен в Германия на 2 ноември. Меркел се изрече срещу проектите на някои райони да разрешат на хотелите да отворят порти за фамилни визити по Коледа. Канцлерът отбелязва, че отслабването на ограничаващите ограничения по време на празниците е рисково, защото може да докара до растеж на заболеваемостта.

По-рано бе обявено, че карантината в Германия се удължава до 20 декември. По всяка възможност обаче тя ще бъде още веднъж удължена до края на януари 2021 година

В началото на ноември по предписание на канцлера в страната бяха затворени заведения за хранене, питейни заведения, кина, развлекателни заведения, фитнес клубове, басейни. Работата на магазините също бе лимитирана. Освен това, в Германия има възбрана за събиране на повече от 10 души на публични места.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР