Канцлерът на Германия Ангела Меркел предупреди, че няма да има

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел предупреди, че няма да има
Коментари Харесай

Коронавирус: Меркел изключи разхлабване на ограничителни мерки

Канцлерът на Германия Ангела Меркел предизвести, че няма да има в допълнение разхлабване на рестриктивните мерки в битката с ковид, до момента в който в това време страната се бори да спре ново повишаване на случаите, осведоми Агенция Франс Прес.

Тя прикани германците да следват разпоредбите за хигиена и напомни на завръщащите се от рискови закони, че карантината не е вид, а " нужда ".
 Коронавирус: В Германия оптимисти, че ще имат ваксина до няколко месеца
Коронавирус: В Германия оптимисти, че ще имат ваксина до няколко месеца

Шпан повтори скептицизма си по отношение на съветската ваксина " Спутник V "

" Ние виждаме, че увеличената подвижност и по-близките контакти водят до по-висок брой на случаите ", сподели канцлерът на конференция в Дюселдорф.

" Вярвам, че няма да има в допълнение разхлабване на рестрикциите на този стадий ", означи Меркел в първия си обществен коментар за пандемията след завръщането си от лятна почивка.

Германия се оправя по-добре от множеството си европейски съседи в ограничение разпространяването на ковид, само че случаите в страната се усилиха доста през отпускарския сезон. Повечето случаи са свързани със завърнали се от отмора, както и със фамилни събирания и празненства.

През последните седмици Германия приблизително записва по над 1000 нови случая дневно спрямо към 350 при започване на юни.
 Коронавирусът отново настава в Германия
Коронавирусът отново настава в Германия

Институт " Роберт Кох " регистрира 1226 нови случая

" Това е наклонност, която не може да продължи и би трябвало да бъде спряна ", прикани Меркел и акцентира, че разпоредбите би трябвало да се ползват доста настоятелно.

По-рано този месец Германия вкара безвъзмезден, наложителен тест за ковид за всеки, завърнал се от високорискови региони.

По думите на канцлера тези хора, които чакат резултатите си от теста, би трябвало да останат под карантина, до момента в който стане ясно, че са с негативна проба. Тя предизвести, че ще се постановат санкции при нарушение на карантината.

Ангела Меркел също приветства по-твърдите ограничения в рейсовете и влаковете, в това число носене на маска и съблюдаване на отдалеченост.

В Германия има 225 404 случая на ковид и 9236 умряли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР