Канцлерът на Германия Ангела Меркел отхвърли определението за Християн-Демократическия Съюз

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел отхвърли определението за Християн-Демократическия Съюз
Коментари Харесай

Меркел изясни каква бюджетна политика ще следва

Канцлерът на Германия Ангела Меркел отхвърли определението за Християн-Демократическия Съюз (ХДС), че е партия захласната от дълга и съобщи на няколко хиляди души, събрали се на избирателен протест, в Мюнстер, че бюджетите са резултат на „ поколенско правораздаване “, съобщи Bloomberg, представен от " Фокус " Германският водач е показала финансовия си министър, Волфганг Шойбле, като индивида, който поема главната част от ударите, за политиката на „ стягане на коланите “ на ХДС. Освен това, тя похвали бюджетните проекти, които Шойбле е направил.

На протест, на който се събраха към 5000 души, в западния немски град Мюнстер,до Меркел беше Заместник-финансовия министър Йенс Шпан, който е съдружник на Шойбле в дясното крило на партията, което има разминавания с по-центристките позиции на Меркел.

„ Йенс Шпан знае, какъв брой доста е осмиван Волфган Шойбле, за това, че е „ човек, който може да мисли единствено за уравновесен бюджет “, съобщи Меркел и добави, че дългът е тежест за бъдещите генерации, което е нейна общоприета позиция.

„ Ще бъде доста незаслужено, в случай че оставим огромна дългова планина след нас, тъй че е правилно, че сме се обвързали да не генерираме повече отговорности през идващите четири години “, съобщи Меркел.

Дори и след рецензиите, които понесе Канцлерът из Южна Европа, по време на дълговата рецесия, поради нейната неотстъпчивост по отношение на политиката на „ остеритет “, фискалната дисциплинираност е надълбоко заложена в нейната партия ХДС и електората ѝ. Само пет седмици преди изборите на 24 септември, това е въпрос, по който са разграничени ХДС и съдружния му сътрудник – Германската социал-демократическа партия (ГСДП), която приканва за повече вложения в инфрастуктурата и не дава приоритет на спазването на финансова дисциплинираност.

На протест в Бремен, Конкурентът на Меркел, от ГСДП – Мартин Шулц означи увеличените данъчни приходи и изиска да бъдат отделени повече средства за обучение, инфраструктура и нововъведения.

В Мюнстер, 300-хиляден град, Меркел приказва пред релативно тиха навалица, за разлика от няколко събития предходната седмица, когато протестиращи от дясната анти-имигрантска Алтернатива за Германия я освиркаха и ѝ подвикваха.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР