Канцлерът на Австрия Себастиан Курц обяви, че категорично се противопоставя

...
Канцлерът на Австрия Себастиан Курц обяви, че категорично се противопоставя
Коментари Харесай

Курц видя голям риск мигрантите да подават молби за убежище в ЕС в центрове

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц разгласи, че изрично се опълчва на опцията мигрантите да търсят леговище в Европейския съюз от районните центрове за мигранти , като подават там молби.

" Ние ще създадем невъобразим фактор на гравитация ", посочи Курц пред австрийска радиостанция, наблягайки мащаба на риска, който такава обстановка би провокирал, защото мигрантите биха могли да изберат рисковите пътувания през Средиземно море, с цел да се доберат до Европа.

 Страните от Европейски Съюз реализираха единодушие за единна политика по мигрантите
Страните от Европейски Съюз реализираха единодушие за единна политика по мигрантите

Има и общо решение за продължение на глобите против Русия…

Лидерите на страните членки на Европейския съюз взеха решение през предходната седмица да се насочат към основаването на центрове за мигранти отвън Европейски Съюз, откъдето мигрантите могат да аплайват за леговище в Общността. Тези центрове би трябвало да бъдат координирани в съдействие с приемащите трети страни. Поради липса на консенсус обаче се планува по-нататъшно настаняване на претенденти за леговище в Европейски Съюз да бъде правено на доброволна основа.

Австрия пое ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз от 1 юли. По време на председателството Австрия възнамерява да сложи фокуса върху казуса с миграцията и даването на леговище, като тяхното мото е " Европа, която пази ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР