Канцлерът Ангела Меркел, всички членове на централното и преобладаващото мнозинство

...
Канцлерът Ангела Меркел, всички членове на централното и преобладаващото мнозинство
Коментари Харесай

Какви автомобили карат немските политици

Канцлерът Ангела Меркел, всички членове на централното и преобладаващото болшинство от немските районни държавни управления, ръководят коли локално произвеждане - първокласни коли „ Мерцедес “, „ БМВ “ и „ Ауди “. От вносни модели има единствено един Лексус GS 300h и един „ Тесла Модел 3 “ Long Range, оповестява „ Дойче Веле “.
Германската екологична организация „ Deutsche Umwelthilfe “ (DUH) интервюира 240 и висши държавни чиновници какъв тип публични транспортни средства употребяват и показа резултатите от изследването на онлайн конференция.
Най-популярните коли с мотори с вътрешно горене измежду политиците са „ Ауди “ A8 L50 TDI quattro и A8 50 TDI quattro, „ БМВ “ 740Ld xDrive, 730Ld xDrive, 730d xDrive, 750Ld xDrive, както и " Мерцедес “ S 350d 4MATIC.
И в хибриден проект „ БМВ “ 745e iPerformance и 745Le xDrive iPerformance, „ Ауди “ A8 L 60 TFSI e quattro и A8 60 TFSI e quattro, както и „ Мерцедес “ E 300e и S 560e са водещи.
Активистите на DUH обаче се интересуваха не толкоз от марките и цените на министерските коли, колкото от екологичността им. В същото време както и министрите на вътрешните работи, външните работи, защитата, финансите и опазването на здравето не бяха взети под внимание. Те ръководят бронирани транспортни средства, техническите характерности на които се пазят в загадка от съображения за сигурност и заради това не могат да се съпоставят.
В останалото, както се оказа в хода на изследването, съвсем половината (47%) от високопоставения сервизен парк са коли с дизелови мотори, 43% - с хибридно задвижване, 6% - с чисто електрическа двигателна сила и 3% - типичен бензин. DUH остава извънредно недоволна от тези резултати.
„ Средните излъчвания на въглероден диоксид от държавния флот тази година са даже по-високи от предходната година “, съобщи заместник-директорът на DUH Барбара Мец на конференция. „ Тази цифра е 227 грама въглероден диоксид на километър, макар обстоятелството, че откритата в Европейски Съюз норма е повече от два пъти по-ниска - 95 г / км ".
Тя счита възходящата известност на хибридните коли измежду политици и високопоставени чиновници като изключително проблематична. Само за година техният дял в държавния авто парк набъбна от 31% до 43%. Тези коли се показват доста добре на тестовия стенд, само че не и при всекидневно шофиране, означи Мец.
Експертът по превоза на DUH Дороте Саар показа на конференция резултатите от проучванията, извършени от немския авто клуб ADAC и Международния съвет за чист превоз (ICCT).
 Отмъкнаха 6,5 млн. евро от постройка на митницата в Германия Отмъкнаха 6,5 млн. евро от постройка на митницата в Германия
Германските следователи оповестиха, че са подхванали търсене на обвинени, които са отмъкнали с 6,5 милиона евро в брой след проникв...
Според тези данни, когато употребяват своя мотор с вътрешно горене, отделят доста въглероден диоксид в атмосферата, а те употребяват точно това, а не електрическата двигателна сила в 82% от пробега, съгласно данните на ICCT, когато става въпрос за служебни пътувания.
Това се изяснява с обстоятелството, че чисто електрическият пробег на такива коли е доста дребен и като предписание доста, от време на време два пъти, по-малък от посочения в техническите характерности. Но разходът на гориво, уточни Дороте Саар, в противен случай, е два до четири пъти по-висок.
Природозащитници от DUH преброиха 15 чисто електрически автомобила в сервизния парк на немските държавни чиновници, само че единствено седем от тях получиха зелена карта на Европейски Съюз. За да преобразуват киловати в грамове въглероден диоксид на километър пътешестване, специалистите употребяват публични данни от федералната статистическа работа за каузи на възобновимите източници в общото произвеждане на електрическа енергия.
Осем немски политици получиха „ жълти “ картони, които DUH демонстрира при положение, че излъчванията на въглероден диоксид от длъжностен автомобил надвишават допустимото равнище с не повече от 20%. Природозащитниците са издавали " червени " картони 220 пъти. Пет от 240 интервюирани не са получили нито един. Оказа се, че тези петима районни министри или сенатори от Бремен, Хамбург и Саксония са се отказали изцяло от формалните си транспортни средства.
Автомобилният парк в Берлин включва както „ Тесла “, по този начин и „ Мерцедес “ S-Guard 600
 Кои са рисковите илюзии на Германия Кои са рисковите илюзии на Германия
По-голямата част от германците бяха удовлетворени от резултата от президентските избори в Съединени американски щати, които лишиха Доналд Тръмп от власт, само че не и от...
От тези, които го употребяват за най-екологичен DUH е признал берлинския сенатор по околната среда и превоза Регина Гюнтер, която ръководи упоменатата „ Тесла “.
Нейният сътрудник, сенатора за градско развиване и жилищно строителство, Себастиан Шейл, също кара чисто електрическо „ Ауди “ e-tron 55, само че с мощ на мотора от 300 киловата, такава кола съгласно DUH заслужава жълт картон. За разлика от същите коли на други районни министри, които се задоволяват с по-малко мощен електрически мотор.
от колата на министър Михаел Мюлер, който кара чисто нов „ Мерцедес “ S-Guard 600 Limousine с бензинов мотор, модел от 2016 година. Според данните на автомобилния производител, излъчванията на въглероден диоксид от този автомобил са 270 грама на километър, съгласно самостоятелни проучвания - 408!
Всички членове на централното държавно управление получиха " червени " картони. Най-екологичен от тях е министърът на образованието и научните проучвания Аня Карличек. Тя ръководи дизелово „ БМВ “ 730Ld xDrive, което съгласно самостоятелни проучвания има 220 грама излъчвания на въглероден диоксид на километър.
Германският министър на околната среда и нуклеарната сигурност Свеня Шулце ръководи хибридно „ БМВ “ 745e iPerfomance (242 г / км). А абсолютният антирекорд е подложен от министъра на фамилията, дамите и младежта Франциска Гифи в хибридното си „ Ауди “ A8 L 60 TFSI e quattro (286 г / км). Само 11 високопоставени чиновници от централните министерства ръководят чисто електрически транспортни средства „ Ауди “ e-tron 55 с друг потенциал./ БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР