Канцлерът Ангела Меркел се съгласи за пръв път да се

...
Канцлерът Ангела Меркел се съгласи за пръв път да се
Коментари Харесай

Меркел и ХСС се договориха за ограничаване на мигрантите

Канцлерът Ангела Меркел се съгласи за пръв път да се дефинира годишен таван на броя на признатите бежанци в Германия, отстъпвайки на натиска на консерваторите, предава Франс прес.

Проектът за компромис, реализиран на спешна среща в Берлин сред ХДС и ХСС, е началото на договарянията с останалите обединения за ръководеща коалиция.

Споразумението планува Германия да приема не повече от 200 000 филантропични имигранти годишно.

Очаква се Меркел и водачът на ХСС Хорст Зеехофер да показват през днешния ден към обяд детайлностите за компромиса, реализиран след десетина часа договаряния.

Според документа новите претенденти за леговище ще бъдат изпращани в няколко центъра за интервала на култивиране на документите им. Сега те могат да се настаняват из цялата страна.

Споразумението на миграционната политика през идващите години е основно преди образуването на съдружното държавно управление. Не е ясно обаче какъв ще е отговорът на останалите партии, които ще вземат участие в договарянията – либералите и изключително зелените, последователи на допустимо най-отворената миграционна политика.

Баварската ХСС, която подлага на критика от две години решението на Меркел да одобри над 1 млн. търсещи леговище през 2015 и 2016, сложи изискване за мигрантите, с цел да взе участие в държавното управление. Поставянето на годишен таван е „ мекият “ вид на компромис.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР