Канцеларията на президента на Южна Корея днес заяви, че преценява

...
Канцеларията на президента на Южна Корея днес заяви, че преценява
Коментари Харесай

Сеул смята заявеното от Пхенян изпитание на подводен ядрен дрон за преувеличено и измислено

Канцеларията на президента на Южна Корея през днешния ден съобщи, че преценя опцията последното хипотетично тестване на подводна система за нуклеарно оръжие от страна на Северна Корея да е " пресилено и измислено " изказване, съобщи организация Йонхап.

В петък Северна Корея съобщи, че е провела значимо тестване на подводен нуклеарен военен дрон, наименуван " Хаеил-5-23 ", в Източно море в отговор на последните взаимни военноморски учения с присъединяване на Южна Корея, Съединени американски щати и Япония, написа Българска телеграфна агенция. " Ако е бил тестван, се допуска, че това е тип торпедо, само че има доста дребна възможност да е система с нуклеарна мощ. Няма случай на създаване на дребен реактор, който може да бъде инсталиран в торпедо с диаметър по-малък от 1 метър ", се споделя в известие на президентската канцелария.

От канцеларията на президента Юн Сук-йол обявиха, че опциите за инспекция на достоверността на изказванието на Пхенян са лимитирани, защото Северна Корея не е разгласила фотоси, свързани с теста.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР