Кание Уест е съден от звукозаписна компания заради това, че

...
Кание Уест е съден от звукозаписна компания заради това, че
Коментари Харесай

Кание Уест отива на съд

Кание Уест е съден от звукозаписна компания поради това, че е добавил „ Life Of The Party “, взаимната си ария с Андре 3000, към устройството си Stem Player, без да получи позволение от компанията, притежаваща правата върху песента.

В “Life Of The Party “ 45-годишният Уест е направил обикновен на песента „ South Bronx “ от 1987 година на Boogie Down Productions с присъединяване на хип-хоп легендата KRS-One.

Компанията, която има правата върху песента, съобщи в юридически документи, прегледани от TMZ, че Уест в никакъв случай не е придобивал правата за семплиране на „ South Bronx “ за „ Life Of The Party “.

Уест е присъединил песента като бонус парче в албума си „ Donda “, което е пуснал в Stem Player. Звукозаписната компания съобщи, че Уест и екипът му са употребявали песента в рекламата на устройството.

Уест и бизнес сътрудникът му Алекс Клайн са спечелили към 2,2 млн. $, откакто са пуснали в продажба към 11 000 устройства Stem Player през първия ден от стартирането му, съобщи звукозаписната компания в правосъдните документи, като добави, че екипът на Уест в началото се е опитал да го лицензира, само че в последна сметка е отдръпнал офертата си. В желае звукозаписната компания упорства съда да блокира по-нататъшното семплиране на песента от Уест и да им изплати облагите, насъбрани от потреблението ѝ.

Уест господства в заглавията на вестниците след серия от антисемитски изявления, което накара редица компании да пресечен връзките си с него. Професионалните последствия от многократните антисемитски изказвания на Уест включват спиране на връзките на Adidas с него на 25 октомври поради държанието му. Foot Locker и Gap също смъкнаха стоките на Yeezy от рафтовете си, а стилните остриета, измежду които списание Vogue и Balenciaga, обществено се дистанцираха от рапъра/моден дизайнер. Агенцията за гении CAA изхвърли Уест от листата си, а документалният филм за Уест, сниман от студиото MRC, беше отсрочен. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР