Кание Уест е отстранен от Туитър и обвинен в подстрекаване

...
Кание Уест е отстранен от Туитър и обвинен в подстрекаване
Коментари Харесай

Мъск изрита Кание Уест от Туитър

Кание Уест е отхвърлен от Туитър и упрекнат в " подстрекателство към принуждение " поради обидни туитове единствено два месеца след последната му възбрана там, съобщи Би Би Си.

Американският рапър, който се подвизава под името Ye, разгласява поредност от туитове - единият от които наподобява демонстрира знак, съчетаващ свастика и еврейска звезда.

Новият началник на Туитър Илон Мъск разяснява случая с думите, че Уест е „ нарушил нашето предписание против подстрекаването към принуждение “. " Акаунтът ще бъде спрян ", написа още Мъск в обява в Twitter.

В четвъртък, по време на изявление с американския радиоводещ Алекс Джоунс и с човек с покрито лице, Уест хвали нацисткия водач Адолф Хитлер и приказва за прегрешението, порнографията и дявола.

Ръководителят на английския Тръст за образование по въпросите на Холокоста дефинира мненията на Уест като " отблъскващи и отвратителни ". " Тези мнения, съчетани с високия му престиж и големия му брой почитатели, имат рискови последствия ", съобщи основната изпълнителна директорка на организацията Карън Полък.

През последните месеци Уест провокира дискусия с редица антисемитски и расистки изявления, което докара до спиране на връзките на колоса в производството на облекло Adidas с рапъра. Така Уест загуби 2 милиарда $ за 1 ден.

По-рано профилите на Уест в Twitter и Instagram бяха блокирани, откакто през октомври разгласява антисемитски послания. И двете платформи отстраниха изявленията на Уест, в които той упреква рапъра Шон Комбс, че е следен от евреи. Аргументът на платформите бе, че Уест е нарушил стандартите им по отношение на речта на омразата.

Тези изявления пристигнаха в отговор на ответната реакция против шоуто му на Седмицата на модата в Париж, където той носеше тениска с надпис " Животът на белите има значение ".

Фразата беше избрана в Съединени американски щати като „ тирада на омразата “. От 2015 година я употребяват последователите на идеологията за предимство на белите хора в отговор на придвижването, издигнало лозунга „ Животът на чернокожите има значение “.

През март 2022 година Уест беше отхвърлен от Instagram за 24 часа, откакто употребява расова засегнатост по адрес на комика Тревър Ноа, написа

През 2018 година артистът Will.i.am реагира против Уест, откакто последният съобщи, че поробването на афроамериканците през вековете може да е било " избор ".

Последната му възбрана в Twitter идва часове откакто обществената платформа Parler съобщи, че Уест няма да купи компанията. В изказването си Parlement Technologies съобщи: " Компанията се съгласи по взаимно единодушие с Йе да приключи желанието за продажба ".

Фирмата - която ръководи доста по-малката платформа, известна измежду консерваторите и крайната десница - съобщи, че решението е било взето в средата на ноември.

Мъск пое контрола над Twitter през октомври и незабавно стартира серия от радикални промени в колоса на обществените медии - в това число унищожаване на възбраните за спорни сметки. Той посочи, че не е имал роля за връщането на Уест в Twitter и че акаунтът му е бил възобновен, преди той да придобие платформата за обществени медии.

Преди години Уест е диагностициран с биполярно разстройство и обществено е приказвал за провокациите, свързани с психологичното му здраве.

Медицински специалисти и хора, които споделят положението на Уест, обаче предизвестяват, че проблемите с психологичното здраве не вървят ръка за ръка с антисемитизма.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР