Канелата е подправка с леко пикантен и същевременно сладък вкус.

...
Канелата е подправка с леко пикантен и същевременно сладък вкус.
Коментари Харесай

Рецепта за отслабване с мед и канела

Канелата е фалшификация с леко лют и в същото време сладостен усет. Тя е извънредно подобаваща за печива, десерти, само че и солени ястия с меса и зеленчуци. Успешно подправя усета на смутита, шейкове, сосове, кремове и глазури. Тя е незаместим другар и на чая, а за какво не и на кафето. Но освен усетът ѝ е великолепен. Канелата съдържа дейни субстанции, които подтикват метаболизма и усъвършенстват усвояването и разграждането на въглехидратите. Това я прави чудесна добавка към диетата, когато се пробвате да отслабнете. Заради тези свойства канелата е потребен другар в контрола на кръвната захар, написа Флагман.

Медът е различен добре прочут потребен артикул от природата, който има незаменими изгоди за здравето. Комбинацията от мед и канела може да способства за контрола на тежестта и да усъвършенства метаболитното здраве.

Важно! Преди да започнете да употребявате мед и канела за намаляване, наложително се консултирайте с доктор, който да ви посъветва дали този способ е подобаващ за вашето самостоятелно здравословно положение, защото медът е кондензиран с естествени захари.

Рецептата за намаляване, която съдържа мед и канела, лишава единствено няколко минути за подготвяне. За реализиране на най-хубави резултати е добре да се употребява недопечен мед, който е най-беден на захари и е занемарен. Той има мощни изгоди за здравето.

Ползи за здравето от канелата

Канелата има свойството да контролира и управлява кръвната захар, като забавя усвояването на въглехидратите и захарите, а това стабилизира стойностите на глюкозата в кръвта. Този развой благоприятства отслабването и предотвратява складирането на непотребни мазнини от организма, а вместо това предизвиква потреблението на мазнините за сила.

Ползи от меда

Медът съдържа главно фруктоза и глюкоза. Въпреки това съставките в него са за предпочитане пред рафинираната захар и захарозата, която се съдържа най-вече в трапезната захар. Според изследване от 2011 година, представено от lovetoknowhealth.com, медът предизвиква загубата на тегло и понижава телесните мазнини, като в същото време намалява и равнищата на триглицериди в кръвта, написа az-jenata.bg.

Съставки:
1 чаена лъжичка мед; ½ чаена лъжичка канела на прах; 1 чаша вода.

Приготвяне:

Смесете канелата и меда в дребна тенджерка. Налейте и водата. Оставете сместа да заври. Свалете от котлона. Прецедете сместа през цедилка или тензух. Разпределете течността в две чаши. Едната чаша се употребява половин час преди закуска, а втората половин час преди лягане.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР