Канелата е не само ароматна, но и изключително полезна за

...
Канелата е не само ароматна, но и изключително полезна за
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ни, ако всеки ден ядем щипка канела?

Канелата е освен ароматна, само че и извънредно потребна за здравето ни. Изследванията демонстрират, че постоянната ѝ консумация носи редица позитивни резултати върху цялостното здраве.

Силата на подправките и техният капацитет са били оценени още от лечителите в Древен Египет. По-специално канелата и до през днешния ден е обект на проучванията на учените, които разкриват от ден на ден от потребните ѝ свойства.

Но какво може да се случи с тялото ни, в случай че всекидневно консумираме по щипка канела?

1. Нормализиране равнищата на холестерола

Редовната консумация на канела може да окаже позитивен резултат върху равнищата на холестерола в кръвта, предотвратявайки повишението му. Съединението канелалдехид, което се съдържа в нея, е в положение да блокира ензимите, виновни за производството на холестерол в организма. По този метод се контролира количеството мазнини в кръвния поток.

Проучване потвърждава, че равнищата на общия холестерол, LDL холестерола и триглицеридите в кръвта могат да спаднат сензитивно след банкет на канела.
 6-те натурални питиета, с които ще отслабнете дейно 6-те натурални питиета, с които ще отслабнете дейно
Борбата с непотребните килограми е по-характерна за дамите, въпреки че има и мъже, които се пробват да смъкват известно тегло. Независимо от...

2. Подобряване на положението на устната празнина

Канелата може да направи доста повече за оралното здраве от замаскиране на неприятния мирис. Тя е в положение да убие бактериите в устата, предотвратявайки развиването на кариес.

Водата, в която са киснати няколко пръчици канела, може да се употребява като антибактериално средство за изплакване на устата.

3. Намаляване на апетита

Приемът на канела оказва помощ за управление на апетита и понижаване на количеството употребявана храна. Добавена към храната, тя ще ви помогне да запазите ситостта си за по-дълго време след хранене. 
 Поръсете от тази фалшификация и ХЛЕБАРКИТЕ ще извърнат корема Поръсете от тази фалшификация и ХЛЕБАРКИТЕ ще извърнат корема
Хлебарките са злина, от която доста мъчно можем да се отървем. Има случаи, в които битката с тях продължава месеци, а даже и повече....

4. Подобряване на мозъчната активност

Данните демонстрират, че ежедневната консумация на канела понижава риска от развиване на деменция. Веществата цинамалдехид и епикатехин, съдържащи се в нея, са способни да предотвратят образуването на по този начин наречените тау протеини в мозъка, които предизвикват заболяването на Алцхаймер.

5. Подобряване на храносмилането

Канелата въздейства позитивно върху положението на чревната флора, оказва помощ при метеоризъм. Поради загряващия резултат, който оказва, нейната ежедневна консумация, подтиква кръвообращението и превоза на О2. Тези фактори са извънредно значими за положителното чревно здраве.

Бъдете деликатни с потреблението на тази фалшификация! Твърде огромните количества канела може да провокират най-различни проблеми - от раздразнение на кожата до сърцетуптене. Не се предлага тя да се употребява в количества повече от два грама дневно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР