Канела за ударно отслабване, лек при високо кръвно, диабет и

...
Канела за ударно отслабване, лек при високо кръвно, диабет и
Коментари Харесай

Канелата помага при 101 болежки

Канела за стремително намаляване, лек при високо кръвно, диабет и още 101 болежки 
Канела за намаляване

Уханната канела участва в дома ни като обичана фалшификация за десерти. Но надали допускате, че този благоуханен прахуляк, за който се приказва в Стария завет, крие куп невероятни изгоди за нашето здраве.

Ароматната аюрведична фалшификация подсигурява бързото и здравословно намаляване. Благодарение на нея с лекост може да свалите цели 2 кг единствено за седмица. Хубавото в тази ситуация е, че не се постанова да спазвате продължителна монотонна диета и да вършиме тежки физически извършения.
Тази ароматна фалшификация има способността да усъвършенства метаболизма на тялото, като по този метод бързо се изгарят мазнините.

Благодарение на нея признатата храна бързо се обработва в сила, без да се стига до формиране на мастни тъкани.

Канелата също по този начин форсира обработката на захари и спомага за нормализиране на равнищата на кръвната захар.

В допълнение възвръща естественото действие на стомашно-чревния тракт и подтиква естествените процеси на самопречистване на тялото. Това също е значимо за здравословното намаляване.



Излишната течност и насъбраните отрови се оказват безсилни пред канелата, която кара тялото ни да се освободи елементарно от тях.

Тя доста понижава апетита, което разрешава на стомаха да се засити даже и с банкет на малко количество храна.

 

За здравословно намаляване с канела е належащо само да я употребявате в вярната съразмерност и краткотрайно да ограничите приема на мазнини и въглехидрати.

Знайте, че захарта и мазнините в забележителна степен понижават резултата на тази вкусна и божествено ухаеща фалшификация.
Мед и канела
Уханната канела в композиция с мед подсигурява още по-мощно ускорение обмяната на веществата в организма. Освен това оказва удобен резултат върху стомашно-чревния тракт, черния дроб и бъбреците.

Смес от канела и мед съдържа куп значими микроелементи и витамини и е уместна използването й даже от хора с диабет. За едномесечен банкет на този цяр се подсигурява намаляване с до 7 кг.

За да получите тази лечебна примес се нуждаете най-много от качествена канела, която първо би трябвало да се стрие на тънък прахуляк. За една доза от отслабващата примес се употребява 0,5 чаена лъжичка канела и една чаена лъжичка мед – това съответствие е желателно да се съблюдават прецизно.

Вечерта канела се изсипва в чаша вряща. Покрива се с похлупак. Половин час се изчаква фалшификация да насити водата с потребни субстанции. След това следва пречистване на лека.

Течността би трябвало да се охлади изцяло и едвам по-късно може да се добави мед, за не се изгубят лечебните му свойства.

Половината от получената напитка изпийте преди да си легнете, останалата част от сутринта на празен корем.

По-често от два пъти дневно запарка не трябва да се използва. След две или три седмици ще забележите, че загубата на тегло стопира. Това е напълно естествено реакция – тялото привиква с обстоятелството, че метаболизмът се форсира и контролира на смяната.

В този случай би трябвало да спрете приема на напитката за най-малко две седмици. След което може още веднъж да го възобновите при потребност от това.
Напитка за намаляване с канела
С канела може да приготвите и чудна напитка за намаляване. Компонентите, влизащи в състава й, са следните:
вода – една чашауханна канела – една лъжицачист мед – същото количество, в което е канелатапо две супени лъжици лимонен сок и ябълков оцет – за контролиране на киселинността
Всичките тези отслабващи съставки смесете в блендер. Получената течност дръжте в хладилника. От нея приемайте само по лъжица всяка заран на празен корем.
Диета с кисело мляко и канела
Изключително известен способ измежду тези, които желаят да понижат тежестта, е  диета с кисело мляко и канела . Нейният триумф се крие във обстоятелството, че тя не е нездравословна за здравето и дава бързи забележими резултати.

Киселото мляко е наложително да бъде с най-нисък % масленост, а канелата с положително качество. Смята се, че китайската канела касия дава по-бърз резултат. Но при използването й би трябвало да се мисли за риска от увреждане на тялото. За да се предпазите от ненужни проблеми използвайте класическа фалшификация от Цейлон.

Има няколко благоприятни условия за намаляване с кисело мляко и канела.

Най-бързият и най-лесен метод е посредством пречистващ ден. За задачата е належащо да приготвите примес от 1.5 литра кисело мляко и една чаена лъжичка канела. Миксът се съхранява в хладилника.

Това е количеството храна, което би трябвало да бъде употребявано за един ден. Благодарение на него се губи до 1,5 кг тегло. Резултатът изчезва бързо, в случай че след диетата не се храните уравновесено.

По-малко забележими резултати се реализират посредством заместването на едно хранене с тази примес. Най-добрият вид е да се пие кисело мляко с канела вместо вечеря.

В този случай загуба на тегло се реализира с по-бавни темпове, само че резултатът е по-надежден. Една седмица на такава диета подсигурява загуба на 2-3 кг.

Не единствено за намаляване, само че и за възстановяване активността на червата оказва помощ коктейл от кисело мляко с канела и ябълка.

Една зелена ябълка се стърже на ренде и се смесва с чаша кисело мляко и една четвърт чаена лъжичка канела. Благодарение на фибрите в огромни количества, съдържащи се в ябълките, тази напитка оказва помощ за ликвидиране червата и отделянето на изгарянето на мазнините.

Със същата цели към напитката можете да добавите трици и сушени сини сливи. За приготвянето на този отслабващ коктейл е нужна една чаша кисело мляко, две супени лъжици трици, две меки сини сливи и една четвърт чаена лъжичка канела.

Всички съставни елементи се смесват и получената примес се оставя в ледник в продължение на 30 минути – през което време трици се подуват. Най-добре е да приемате коктейла на празен корем. Тази рецепта постоянно се употребява за лекуване и профилактика на запек.

Индикатор за отвод от диетата с кисело мляко и канела са болки в корема, стомашно разстройство и диария. Режимът не се предлага и за хора със стомашни и чревни болести. 
Вода с канела (топла вода)
Вода с канела е различен метод да се избавите освен от непотребните килограми, само че и да пречистите стомашния и пикочния тракт.

За тази цел е належащо дневно да се пие по един или два пъти по доза от следната течност – чаша топла вода+лъжичка канела и две лъжици мед.

Всичко това се разбърква добре преди да се погълне.

Приемайте едната доза от течността наложително преди утринното хранене, когато метаболитните процеси са най-активни.
Чай от канела. Добавяне на лимон. На ябълки
За приготвянето на чай от канела е най-добре да се употребяват пръчици от ароматната фалшификация. Вземете 4 броя от тях. Добавете ги към литър вода и оставете да поврят 10 минутки.

След това оставете течността да се охлади. Едва откакто това се случи може да овкусите с мед в количество от една-две лъжици. Никога не прибавяйте пчелния артикул към топлата течност, тъй като това води до загуба на всички потребни субстанции в него.

Полученото количество от уханната течност би трябвало да се изпие за един ден.

Според диетолозите едноседмичен банкет на чай с канела подсигурява загуба на два кг.

Чаят може да бъде подготвен и с добавка на лимон. Това се прави като към чаша вода добавите сок от половин лимон и 1/3 чаена лъжичка канела. Сварете за няколко минутки.

Изчакайте, до момента в който течността придобие естествена температура и по-късно прибавете към нея лъжица мед. На ден приемайте по три дози от този лек.

Отслабващ чай с канела може да приготвите и с добавка на ябълки. За тази цел сложете на котлона половин литър вода. Към нея прибавете пръчка канела и обелките от 5-6 ябълки. Сложете и една ванилия.

Оставете течността да поври за няколко минути.

След това прибавете щипка черен  пипер, който в допълнение подтиква изгарянето на мазнините.

След като течността се охлади задоволително, към прибавете и лъжица мед. Изпийте количеството на глътки. Най-добре е това да се прави на празен корем.
Лимон, магданоз и канела
Невероятна примес от лимон, магданоз и канела оказва помощ да се избавите от непотребните килограми без изпитание. Всичко това се случва, до момента в който спите. За задачата е належащо всяка вечер преди сън да поглъщате доза от чудотворния коктейл, подготвен от следните съставки:
магданоз – половин връзкалимон – 1 брой (без кората)канела – една лъжичкаябълков оцет – една лъжицаполовин чаена лъжичка джинджифил на прахмед – една лъжица
Блендирайте съставките и ще получите доза от отслабващия балсам, който е належащо да приемете преди сън. Помнете, че той работи за отслабването Ви, до момента в който спите.
Прясно мляко с канела за намаляване
За стимулиране на активността на тракта, метаболизма и пречистването на организма от отрови използвайте примес от прясно мляко с канела. Редовният й банкет подсигурява последователно и здравословно намаляване.

За задачата загрейте чаша топло мляко. В него поставете пръчка канела (може и лъжичка от подправката). Киснете към 20 минути под похлупак. След това прибавете лъжица мед. Изпийте ароматното мляко.

Приемано вечер, то освен оказва помощ за по-бързо намаляване, само че и подсигурява по-лесно заспиване и спокоен сън.

Предлагаме вид канело мляко, подобаващ за вегани. За него са нужни следните съставки – две чаши бадемово мляко, пръчка канела, настърган джинджифил и черен пипер (по една щипка), кокосово масло (супена лъжица) и куркума (чаена лъжица).

Всичко това се смесва и се оставя на котлона до завиране. Изчаква се течността да изстине и по-късно към нея се прибавя и лъжица мед. На ден се приема по доза от това отслабващо знамение.
Отслабване с джинджифил и канела. Употреба на лимон в комбинацията
Комбинация от джинджифил и канела също е съвършена за намаляване. Първата фалшификация съществено форсира процесите на метаболизма в организма. В композиция с втората засилва изгарянето на мазнини.

За приготвянето на отслабващия балсам използвайте чаша кисело мляко. Към него прибавете половин чаена лъжичка канела и джинджифил + щипка червен пикантен пипер.

Приемът на тази течност на гладно не се предлага. По-добре е да се приема преди лягане. Коктейлът не се предлага на тези, които имат проблеми със стомаха.
Като лекарство, предписания с канела
Любимата ни канела се употребява от хилядолетия и като лекарство. Тя обезпечава обикновено храносмилане. Укрепва стомаха и възстановява равнището на кръвната захар.

Широко употребена е и поради мощните си антимикробни средства, изразяващи се в прекъсване гъбичния напредък.

В това отношение за нея може да се каже, че защищава от рак защото съществуването на гъбични микроорганизми в тялото основава прелестни условия за развиването на онкологични процеси.

Аюрведичната фалшификация оказва удобен резултат и върху кръвоносните съдове, предотвратява образуването на кръвни съсиреци – тромби. Използва се при лекуване на разширени вени.

Тя има успокояващо деяние. Но в същото време с това оказва помощ за по-добра централизация. Повлиява позитивно и на костно-ставния уред.

С най-хубавите национални лекове с канела ще Ви срещнем в идващите елементи на материала.
Лек срещу кашлица с канела, за гърло, при настинка
Уханната канела е освен лек срещу кашлица. Тя оказва помощ при болно гърло и настинка. През есента и пролетта, когато организмът е отслабен и е по-податлив на грипна зараза се предлага следната топла напитка.

Приготвя се от 1/3 чаена лъжичка канела, която се запарва за 20 минути в чаша кипяща вода дружно с грам карамфил. След това се прецежда и получената течност се разрежда със сок от един лимон. Добавя се и лъжица мед.

След изпиване на напитка е желателно да полежите за няколко минути в топло легло.

Ензимите, които се съдържат в божествено ухаещата канела, са прелестно средство за битка с кашлицата.

Обелките от две ябълки дружно с две канелени пръчици запарете за четвърт час в чаша кипяща вода. След това прецедете и овкусете с мед. Изпийте течността. На ден може да се одобряват по две-три чаши от този лек.

За прогонване на настинката и активизиране на имунните механизми оказва помощ още и комбинацията от канела с джинджифил.

В чаша вряла вода киснете за 20 минути половин лъжичка джинджифил на прахуляк и пръчица канела. След прецеждане подсладете с лъжица мед и изпийте.

При настинка и за болно гърло оказва помощ и следната примес – сварете чаша прясно мляко дружно с лъжичка канела и лъжичка куркума. Приемайте течността топла.

Ако желаете може да я овкусите с мед, само че за задачата е належащо да изчакате мляко да придобие търпима температура.

Инхалация с 2-3 капки етерично масло от канела успокоява респираторните болести. Методът е неупотребим за бременни и кърмещи пациентки. Противопоказен е и за пациенти на химиотерапия.

Чудотворен лек при настинка е и следната примес – супена лъжица мед с 1/4 лъжичка канела. На ден се одобряват по 4 дози от тази чудотворна примес, която убива вирусите и подсигурява бърза регенерация на засегнатите от тях кафези.
При високо кръвно
Канелата е съвършен асистент за всички, които страдат от високо кръвно. Само за седмица тя ще Ви помогне да вкарате индикаторите на налягането си в естествени граници. А след месец се реализира дълготраен резултат.

За задачата е належащо сутринта на празен корем да се гълтам по лъжичка от аюрведичния лек. След това се изпива чаша топла вода.

Някои лечители предлагат това количество канела да бъде разграничено на няколко приема. Осъществяват се преди всяко хранене. 
Канела и кисело мляко при високо кръвно
За бързо събаряне на високо кръвно пробвайте лек с канела и кисело мляко. Тези две съставки оказват помощ за нормализиране на налягането и превъзмогването единствено за час на всички негативи от хипертонията.

За задачата към чаша натурално кисело мляко прибавете лъжичка от стритата на прахуляк фалшификация. Хомогенизирайте млечно-канелената примес и я приемете едновременно.

Стягащото главоболие и дискомфортните положения, породени от високо кръвно, отшумяват незабавно.
Кисело мляко с канела и джинджифил
Комбинацията от кисело мляко с канела и джинджифил също работи при събаряне на високо кръвно.

Приготвя се и се приема по същия метод, както и рецептата нагоре, включваща само мляко и канела. Разлика има единствено в дозата на главните съставни елементи.

Към чаша кисело мляко просто прибавете по половин лъжичка канела и джинджифил на прахуляк.

Разбъркайте до цялостно хомогенизиране на сместа и по-късно я хапнете. До час се чака кръвното да спадне и пациентът да се избави от дискомфорта, съпътстващ мъчителната хипертония.
Канела и диабет
Изненадващо, само че факт е свойството на канелата да контролира трайно кръвната захар. Подправката се приема в продължение на месец, с цел да се реализира дълготраен резултат. За тази цел се стартира с всекидневен банкет на количеството от един грам канела. Това е дозата за първата седмица от лекуването.

През втората седмица се стартира последователно да се усилва дневната доза. Увеличението й се задържа до края на лечението. Но то никога не трябва да надвишава количеството от пет грама за деня.

Индийски учени са стигнали до заключението, че 40-дневен банкет на канела в дневна доза от два грама, води до спад в стойностите на кръвната захар, възлизащ на 29%.

За нормализиране на кръвната захар може да се доверите и на още един уханен лек с канела. За приготвянето му е належащо да си набавите карамфил (60 грама), канела (4 пръчки) и литър вода.

Трите съставния елемент поставете в купа и я сложете в хладилника. Съхранявайте течността там в продължение на 4-5 дни преди да започнете да се лекувате с нея. С лечебна цел поглъщайте по половин чаша от тази течност, всеки ден.
Мляко с канела при диабет
За събаряне на захарта може да приемате и лека от канела с кисело мляко, който предложихме нагоре за нормализиране на кръвното. Просто прибавете количеството канела (най-много до чаена лъжичка) към чаша кисело мляко.

Пациентите с диабет е значимо да знаят, че канелата не трябва да се комбинира с други лекове с сходно деяние, защото може да редуцира кръвната захар до рискови равнища.

Нашият съвет е преди да включите подправката в режима си във тип на лек, да обсъдите това с умел експерт.
Доза при диабет и висока кръвна захар
Дозата канела, която може да се приема дневно от пациентите с диабет е сред един и пет грама. Те не трябва никога да злоупотребяват с този лек, защото не е за занемаряване риска от отрицателни за здравето резултати. В случая става въпрос по-скоро за противоположен резултат от приема на ухаещата фалшификация.
Маски с канела за лице и проблематична кожа
Маски с канела повлияват удобно при проблематична кожа.

Ароматната фалшификация е съставката, която оказва помощ за изсветляване кожата на лицето. Ефективна е за унищожаване на петна. И изключително на такива, които се дължат на акне.

В този случай лъжица канела просто може да се размие с малко количество хладка вода и да се нанесе върху лицето. Маската би трябвало да престои върху кожата двадесет минути преди да бъде отмита.

Тя има освен изсветляващо, само че и подхранващо деяние. Помага за изтриване и на белезите, дължащи се на клетъчното стареене на кожата.
Маска за лице с мед и канела
Смесена с мед, канелата е ненадмината във връзка с потребните резултати, които дава на кожата. Комбинацията има тонизиращо, успокояващо и антиейдж деяние.

Освен всичко това унищожаване неприятните петна, дължащи се на пигментация и акне. За задачата смесете половин супена лъжица канела с 50 мл течен мед. Хомогенизираната кашичка нанесете върху лицето, като избягвате секторите под очите и към устните.

Останете с маската 20 минути, след което я отмийте с хладка вода и нанесете всекидневно потребления крем. Правете тези процедури един път или още по-добре два пъти в седмицата.
Маска при акне с мед канела и индийско орехче
При акне и белези от него предлагаме чудна маска с мед, канела и индийско орехче. За невероятната разкрасяваща примес използвайте стрито на прахуляк индийско орехче и канела в количество от половин чаена лъжичка.

Прахообразната примес разбъркайте с лъжица лимонен сок и същото количество мед. Използвайте марля или четка за лице за нанасянето на маската. Оставете я да престои 20 минутки, преди да я отстраните с хладка вода.

Ако кожата Ви реагира на маската със зачервяване, просто отстранете лимоновия сок като съставен елемент в помадата. Вместо него увеличете количеството на меда.
При лекуване на артрит
Божествено ухаещата канела е лек и при артрит. 35% от пациентите, които са се лекували благодарение на подправката, декларират че единствено за седмица са подобрили доста положението си.

Само за месец тази фалшификация е в положение да пребори мъчителното заболяване. Ефективността й в тази ситуация се дължи на високото наличие на калций и магнезий.

Лекът с канела при артрит включва супена лъжица мед и половин чаена лъжичка от подправката. Приема се заран на гладно. Ако предпочитате може да разтворите тази примес в чаша топла вода.
За предизвикателство и прекъсване на цикъл
Уханната канела е пръв асистент и на дамите с проблематичен цикъл. Но с цел да избегне риска от увреждане на здравето е наложително прецизно придържане към препоръчваните дози на лековете, които ще предложим.

Тя се употребява както за предизвикателство, по този начин и за прекъсване на цикъл. Често дамите прибягват до едната или другата алтернатива поради значимо събитие или пътешестване. Но тези способи, въпреки и с натурални съставки, би трябвало да се употребяват деликатно.

Не прибягвайте към двете крайности – прекъсване и предизвикателство на цикъл, тъй като това може да Ви обезпечи хормонален дисбаланс за дълго време.

Ще споделим двете приложения на канелата в този аспект, само че рекомендацията ни е да не злоупотребявате с тях.

За прекъсване на изобилен и нескончаем цикъл подправката се употребява по следния метод. За 20 минути варете супена лъжица от нея в половин литър вода.

Двадесет минутки преди утринното и вечерното хранене приемайте по ракиена чашка от този лек.

Уханната билка е положително средство и за предизвикателство на цикъл. Най-бързо деяние дава независимият й банкет – погълнете непосредствено лъжичка канела. Методът е обвързван с неприятно чувство, само че несъмнено си заслужава.

Може да разредите количеството канела с малко прясно или кисело мляко, само че в този случай резултатът доста понижава.

Ако съберете смелостта да приложите първия способ, евентуално няма да има потребност от наново осъществяване. Но при положение, че се спрете на втората рецепта, в този случай може да се наложи да приемете няколко дози до настъпването на стремежи резултат. 
Канела при кръвоизлив
При кръвоизлив дамите също могат да разчитат на обичаната канела.

Тези лекове са използвани единствено в случаите, когато кървенето продължава повече от седмица и е съпроводено с отделянето на съсиреци и чувството за отмалялост.

Киснете пръчка канела за 20 минути в чаша вряла вода. След това погълнете течността.

Като различен лек може да опитате смес от канела. По два пъти дневно от нея се одобряват по 3 капчици, с цел да спре кървенето.
Маска за коса с канела
Канела намира приложение и в маските за коса. Тази невероятна фалшификация придава на косата жизнеспособност и копринен искра. Освен това подтиква растежа й като по едно и също време възобновяване нейната конструкция.

Един образцов вид за маска за коса с канела, притежаваща всички тези потребни дейности, включва следното. Една чаша кисело мляко се смесва с една чаена лъжичка канела и яйчен жълтък.

При нанасянето на маската в корените на косата е желателно да се направи лек масаж на скалпа. Маската е добре да престои минимум един час, а по-късно да се отмие с първокласен шампоан.
Мед и зехтин за бърз напредък на косата
Предлагаме и една ексцентрична маса за бърз напредък на косата, в чийто състав влиза домашно приготвено масло от канела (не купешко, етерично). За задачата напълнете малко бурканче с канелени пръчици. Залейте ги със зехтин и затворете съда. Оставете го да престои най-малко две седмици.

От готовото масло вземете 4 супени лъжици. Прибавете лъжица мед и един яйчен жълтък. Хомогенизираната емулсия нанесете върху косата и я оставете да работи в продължение на 15 минути, след което отмийте по нормалния метод.
Маска за коса са размер
Маска за размер на косата се подготвя благодарение на канела, лук и чесън. Към 4 настъргани скилидки чесън и сока от половин глава лук се прибавят две супени лъжици канела и същото количество мед.

Сместа се втрива в корените на косата, след което главата се увива с забрадка. Половин час по-късно отмийте с шампоан и изплакнете главата с топла запарка от коприва.
За изсветляване на косата
Маската въз основата на божествената канела подсигурява изсветляване на кестенявата коса с 2-3 тона. Освен това придава на гривата натурален искра.

Маската оказва помощ и за отмиване на остарялата багра от косата и по едно и също време с това възвръща естествената конструкция на косъма.

За приемане на изсветляващата емулсия са нужни следните съставни елементи:
хидратиращ еликсир – 150 млтечен мед (без захар) – 4 супени лъжициканела на прахуляк – 3 супени лъжици
Съставките разбъркайте в стъклена или керамична купа. Оставете емулсията да престои няколко минути. През това време намокрете косата си. Разрешете я с наедрял гребен. И благодарение на четка за коса разнесете емулсията кичур по кичур.

В корените не е належащо да се втрива. След нанасяне на сместа върху гривата тя се увива с найлон и забрадка по-късно.

Под въздействието на топлината е задоволително маската да се задържи 40 минути. След това махнете найлона и кърпата, само че не отмивайте. Изчакайте още 4 часа.

Следва отмиване с измивно средство. След това косата се облива с вода, в която авансово сте разтвори малко сок от лимон.

За по-интензивно изсветляване маската се повтаря 2-3 пъти повече през период от няколко дни.
Възстановяваща маска
За да се възстановите косата в дълбочина и да предотвратите цъфтежите е подобаваща маска с канела, жълтък и домат.

За да  я приготвите е нужен един зрял домат, който се пасира. Към него прибавете една супена лъжица растително масло.

След това една супена лъжица мед, една чаена лъжичка канела и разрушения жълтък.

Маската се нанася по цялата дължина на косата, както и в скалпа. Задържа се в продължение на 20 минути, след което се отмива с шампоан и се изплакнете с вода, към която авансово е прибавен сок от половин лимон.
В шампоана
Канела в шампоана се прибавя във тип на етерично масло. Достатъчно количество за опаковка от 200 мл от купешкия артикул е 3-4 капчици от маслото. Не забравяйте преди да се измиете с този шампоан да разклатите пламенно опаковката му.

Прибавеното към него етерично масло освен доста ще усъвършенства аромата му, само че и оказва помощ да се справите с проблеми като косопад, занимателен напредък, пърхот и обезводнена грива.
Джинджифил, мед и лимон по Мермерски
Професор Мермерски предлага изпитан лек за предотвратяване и справяне с грипа. Съветът му е в буркан да се смесят 300 грама настърган джинджифил дружно с 400 мл мед и настърган лимон. От разбърканата примес дневно се одобряват по две-три лъжички.

Ако сте с високо кръвно и редом с предпазването на тялото, желаете и да го пречистите, към сместа може да прибавите и лъжица канела на прахуляк.
Канела с чай от джинджифил за филтриране на организма
За филтриране на организма от отрови заложете на чай от джинджифил и канела. За задачата би трябвало да киснете в продължение на час в чаша вряща вода пръчка канела и лъжичка настърган джинджифилов корен.

За подготвяне на детокс напитката е целесъобразно да се употребява канела на пръчица, а не прахобразна. Във втория случай се получава напитка с по-вискозна консистенция, което затруднява приема и усвояването й.

След прецеждане напитката се овкусява с малко мед и лимонен сок. За да изчистите токсините я приемайте на празен корем.

Ако желаете да я употребявате за намаляване, тогава заложете на приема й по време на хранене. По този метод се основава чувството за задоволеност и желанието за изразходване на огромни количества храна, спада внезапно. 
При паразити
Досадните паразити са причинители на куп болести, в това число и на рак. За да изчистите тялото си от тях, заложете на тествания аюрведичен лек – канела. За тази цел всекидневно би трябвало да приемате по лъжичка от уханната фалшификация.

Приемите от нея са тъкмо 5, което значи, че количеството в доза е 1/5 чаена лъжичка. Ефектът от приема на този лек ще си проличи първо върху кожата на лицето. Тя ще стане по-чиста и сияйна.

В допълнение към ежедневната лечебна доза канела се предлага да гарнирате с вкусната фалшификация напитките и ястията, които всекидневно консумирате.
Като антиоксидант
Канелата е и мощен антиоксидант. Тя съдържа значими органични съединения, които стопират окислителните процеси в клетките.

Благодарение на това тялото ни е по-устойчиво освен на атакуващите вируси и инфекции, само че и при против ракови болести.

Антиоксидантните свойства на чудната канела се усилват неведнъж, когато я комбинираме с други съставки със същото деяние като джинджифил, мед, зелен чай и лимон.

Ето и един вид за тази композиция, който включва следното – сантиметър настърган джинджифилов корен, лимон, лъжичка канела, две супени лъжици мед и смляна скилидка чесън.

Използвайте и две пакетчета зелен чай. В дребна тенджерка сложете зеления чай, прибавете всички съставки без меда и чесъна. Залейте с 250 мл вряща вода.

Киснете 2-3 минутки. След приключването на този  процес прибавете и другите две съставки. Преди това махнете филтърните пакетчета.

Препоръчваме да не прецеждате антиоксидантната напитка, а да приемате дружно с парченцата джинджифил в нея. Количеството разделете на 3-4 порции.
Дозировка при бременност и кърмене
По време на бременност и кърмене канела е допустимо да се приема само като фалшификация към храната.

Но не и като лек. Количеството в този случай е 1-2 щипки. С подправката не трябва да се прекалява, защото тя води до маточни контракции.

С цел лекуване на пациентите, които не попадат в групите с ограничавания в банкет на подправката (бременни и кърмачки) се предлага количеството от 1 до 6 грама дневно.
При целулит
Благодарение на антиоксидантните си свойства канелата бързо отстрани омразния целулит.

За тази цел канела може да се приема освен вътрешно и през кожата. Ежедневно правете масаж с етерично масло от подправката. Преди това направете скраб на проблематичните зони.

След масажа с канело масло увийте кожата с транспарантно кухненско фолио и останете по този начин най-малко 20 минути. Повтаряйте тези процедури всекидневно и единствено за месец ще се избавите от кошмарната портокалова кожа.
При запек, при гастрит, при газове
За пречистване на червата, отърваване от запек и газове, пробвайте следния лек с уханната фалшификация. В чаша хладка вода разтворете лъжичка от нея. Прибавете и лъжица мед. Разбъркайте добре и погълнете. Добре е този лек да се приема след ставане за незабавен резултат.

За понижаване на стомашната киселинност при гастрит оказва помощ и още един лек. Включва банкет преди всяко хранене на лъжица мед, посипан с щипка канела. Лекът редуцира болката и дискомфорта. Наред с това оказва помощ на тракта да преработи дейно даже най-трудно смилаемата храна.
Против разширени вени, тромбофлебит, хемороиди и други
Чудната канела е и лек при разширени вени. Препоръчваме рецепта от съкровищницата на Петър Димков, в чиято успеваемост към този момент са се убедили хиляди българи. За изработката на лечебната примес са нужни следните съставни елементи:
канела – 1 супена лъжицакайсиеви ядки – 20 броя (предварително се счукват в хаванче)качествен мед – половин килограмлимони – 4 броя (смилат се в машинката за кайма)индрише – 20 листенца с дръжкитепо 12 грама смес валериана и глог
 

Канела оказва помощ при разширени вени.

Всички тези съставки се разбъркват добре. Сместа съхранявайте в хладилника.

От нея приемайте три пъти дневно по лъжица. Тя повлиява удобно даже при тромбофлебит и при хемороиди.

Паралелно с вътрешния банкет на лека, всяка вечер прилагайте и масаж на изтощените крайници с олио и по-късно с боров вазелин.

При хемороиди може да опитате и още лек с канела. Смесват се равни количества мед и канела – по лъжичка. С приготвената паста се мажат хемороидите след вечерния душ. Намазанато място се измива сутринта.
При гъбички, при екзема, при цистит
При гъбички и екзема пробвайте необикновен домакински мас с канела, който се бори дейно с дискомфорта, причиняван от тези болести.

За приготвянето му е нужна щипка канела, свинска мехлем, чесън (3 скилидки, които авансово се пасират), чаена лъжичка вода и ябълков оцет (две супени лъжици).

Пасираният чесън смесете първо с течните съставки. След това прибавете мазнината и канелата. Хомогенизирайте и прехвърлете сместа в съд с херметическо затваряне, който е належащо да съхранявате в ледник.

Този мас нанасяйте върху проблематичните сектори по два пъти дневно. Първоначално използването му е обвързвана с увеличаване на дискомфорта. Но след време това неприятно чувство изчезва.

Благоуханната канела се бори сполучливо и с неприятния  цистит . Немски учени са стигнали до извода, че всекидневен банкет на половин лъжичка от подправката, разтворена в чаша вода, способства за справяне с пикочните инфекции. Сред тях е и упоритият цистит.
За щитовидна жлеза
Канелата е вълшебен лек и за болната щитовидна жлеза. Подправката е идеалното средство за нормализиране активността на деликатния орган. Препоръчваме една ефикасна композиция, включваща следните съставки:
чаша сок от алена боровинка (задължителни неподсладен)изворна вода – общо 7 чашинастърган джинджифил – четвърт чаена лъжичкаканела на прахуляк – половин лъжичкапортокалов сок – 3/4 чаши ( за приготвянето на това количество са нужни два дребни портокала)четвърт чаша лимонен соксмляно индийско орехче – четвърт чаена лъжичка
Първо се поставя водата да заври на котлона. След това следва прибавя на сока от лечебните боровинки.

Следващ стадий от приготвянето на лековитата напитка е прибавянето на подправките. Течността се оставя да къкри 20 минути на котлона. След привършване на топлинната обработка се прибавят и останалите съставки.

Приготвеното количество се приема за деня, като не е наложително течността да се употребява топла.
Вреди от канела, рискове, странични резултати
Канелата е потребна, само че единствено когато се приема в съответни количества. С внимание би трябвало да подходят пациентите с проблеми със съсирването на кръвта, защото подправката има способността да разрежда кръвта.

Тя има дразнещо деяние върху стомашната лигавица. Поради тази причина не се предлага при язвени болести (особено в остра фаза).

При висока температура положението на пациента може да се утежни под влияние на подправката.
Като алерген
Канелата работи в някои случаи като алерген. В рисковата група са пациенти с проявени алергии. В случая негативите от приема на подправката се  изразяват в кожни алергични реакции като кожен обрив или оток.
Кога вреди на черния дроб
Канелата може да се окаже и нездравословна за черния дроб, когато се прекалява с нея. За нездравословна в това отношение се смята канелата касия, която съдържа по-високи дози от веществото кумарин за разлика от по-полезната от нея цейлонска канела.

Кумаринът е токсично вещество, което не
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР