Кандидатурата на Константин Бачийски за кмет на Бургас, предизвика напрежение

...
Кандидатурата на Константин Бачийски за кмет на Бургас, предизвика напрежение
Коментари Харесай

Диана Дамянова гневна срещу ПП: Давате ли си сметка за публичния отзвук от издигането на Бачийски?

Кандидатурата на Константин Бачийски за кмет на Бургас, провокира напрежение в дясната коалиция. 

 

Националният съвет на " Продължаваме промяната " дефинира в събота номинацията на Бачийски, само че през днешния ден към този момент има недоволство от съдружния сътрудник " Демократична България ".

 

Възмутени симпатизанти на Политическа партия също реагираха в обществените мрежи и се обърнаха към депутати от обединяването с въпроса по какъв начин са позволили сходна кандидатура. 

 

В отговор депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев означи, че Бачийски не е кандидатура на " Да, България ", ДСБ, " Зелено придвижване ", а единствено на " Продължаваме промяната "

 

" А имаме отличен претендент - Димитър Найденов ", прибавя Мирчев. До момента обаче Демократична България не е номинирал публично Димитър Найденов. 

На процедура Бургас е първият град, в който е допустимо Политическа партия и Демократична България да имат обособени кандидатури за кмет на общината. 

 

Бачийски в действителност не е от Политическа партия, а е водач на партия  “Средноевропейска класа ”. Той даде регистрацията на партия СЕК, с цел да може новоучредената партия “Промяната продължава ” да взе участие в парламентарните избори на 14 ноември 2021 година Десните в София го упрекват, че по време на първия ЛГБТ Прайд в Бургас през 2021 година, Бачийски е измежду уредниците на " контрапротест ", дружно с " Възраждане " и локални патриотични организации.

 

Освен това Бачийски показва, че повече споделя идеологията на " Възраждане " във връзка с Русия, в сравнение с тази на Политическа партия. През 2022 година той гласоподава " въздържал се " за нови наказания против Русия поради войната в Украйна. По неговите думи, " тъй като работи за българския държавен интерес ". 

 

Във " Facebook " ПР специалистът Диана Дамянова написа ядосан пост, в който зададе много неуместни въпроси:

" Днес обаче, като към момента редови член на Продължаваме промяната, упорствам за отговор на следните въпроси:

 

1. Кой разгласи кандидатурата на безупречния Бачииски в медиите от името на локалната организация на Политическа партия?

 

2. Кой орган на Политическа партия и при какво съответствие на гласовете утвърди тази кандидатура и по кое време на това беше дадена гласност?

 

3. Кой персонално срещна съответния орган с „ безупречната биография “ на лицето Бачийски, което е и било в основата на издигането на кандидатурата му?

 

4. Защо кандидатурата на лицето Бачийски е оповестена единствено от името на Политическа партия и това значи ли, че Демократична България е несъгласно с нея /значи има някаква

надежда/ и на кой съдружен орган тази кандидатура е разисквана.

 

5. Давате ли си сметка за обществения отзив от издигането на сходна кандидатура? Давате ли си сметка за въздействието на сходна кандидатура измежду интелигентните хора в България, чиито представители следва да сте? Не смятате ли, че е унизително за жителите да бъдат изобщо изправени пред сходна кандидатура.

 

Не че тя ще има каквото и да е значение за изборите в Бургас, където актуалният кмет ще завоюва като победи хомофоба Бачииски в пъти /верооятно близо десетина пъти/. "

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР