Кандидатурата на Грети Стефанова за председател на СОС е странна.

...
Кандидатурата на Грети Стефанова за председател на СОС е странна.
Коментари Харесай

Контрера: Ще се събудим без градски транспорт, ако не се увеличат парите

Кандидатурата на Грети Стефанова за ръководител на СОС е странна. Тя отхвърли да бъде кмет на „ Красно село “, а в този момент желае да управлява 24 общини.

Трябва да реализира съглашение за увеличение на заплатите на работещите в общинския превоз за 2024 година с най-малко 15%, с цел да имат софиянци с какво да се придвижват.

Новият кмет Васил Терзиев изрично не се оправя с тематика непорочност.

Това съобщи за БГНЕС Карлос Контрера, член на Столичния общински съвет.

Той не е уверен, че тъкмо през днешния ден ще се размразят ледовете в Столичния общински съвет. „ Кандидатурата на Грети Стефанова е много странна, тъй като Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София един месец упорстваха за кандидатурата на Борис Бонев, а в този момент тъкмо преди сесията се появява другата кандидатура. Интересно с какво тя е по-добра от кандидатурата на Бонев “, сподели Контрера.

Той напомни, че като общински консултант е работил със Стефанова през предишния мандат.

„ Не считам, че тя има задоволително знания да управлява работата. Спомняте си, че даже си направи отказ за кмет на регион „ Красно село “. Когато казваш, аз не съм способна да нося отговорност за един столичен регион, а в този момент след една година съм подготвена да нося за 24, не ми си връзва “, съобщи Контрера.

Той не има вяра и Българска социалистическа партия, и „ Възраждане “ да поддържат Стефанова, изключително около протичащото си с Паметника на руската войска. „ Те надали биха дали заем на доверие. От ГЕРБ са безапелационни, че няма да поддържат, тъй че и през днешния ден този опит за избор на ръководител ще бъде безплоден “ предвижда Контрера.

И до момента в който СОС се пробва да избере своя ръководител към този момент пет сесии подред, напрежението в други основни браншове се натрупва. Един от тях е градският превоз, където би трябвало да се подхващат съответни стъпки и да се поемат задължения, с цел да се понижи опцията за ескалация. Контрера предвижда, че в случай че не се реализира някакво съглашение сред Общината и работещите в общинските транспортни сдружения, е прекомерно евентуално да има стачка и това да се отрази на транспортното обслужване на града.

„ Не изключвам и един ден да се събудим без публичен превоз. Въпреки че Общинският съвет към момента не може да проработи, би трябвало да се работи много интензивно от кмета Васил Терзиев за реализиране на съглашение за увеличение на възнагражденията за 2024 с най-малко 15%. Да се работи за едно дълготрайно съглашение сред синдикатите в превоза и Столична община за идващите години – 2025 година, 2026 година и 2027 година, с цел да имат хората, които работят в превоза, сигурност, че техните приходи ще се усилват “, съобщи Контрера.

По отношение на другия наболял в последния месец въпрос обвързван с почистването и извозването на боклука, той е безапелационен, че новият кмет Васил Терзиев изрично не се оправя с тематика непорочност.

„ Там имаме неуспех на него и неговата администрация. Правеше усещане, че още преди започването на предизборната акция от ПП-СС говореха извънредно остро против сметоподдържащите и сметоизвовзващите компании, което незабавно след изборите се приключи “, съобщи Контрера. Той си изяснява това с диалози, които не се виждат на сцената. „ Податка за това е фактът, че Терзиев е внесъл проект сметка за чистотата за 2024 година с нарастване от 40 млн. лева, което е много притеснително. В нея не виждаме нищо повече от това, което беше преди “, добави членът на СОС от Вътрешна македонска революционна организация.

Според него може да се стигне в действителност до рецесия, тъй като явно не се основава нужната организация градът да бъде измит и поддържан в положително положение. „ Улиците са кални, прашни, тук-там в кварталите не се извозват ритмично контейнерите за боклуци и това буди неодобрение. Те не съумяха с едни клони да се оправят, по какъв начин да чакаме, че ще се оправят с по-голямото обвързване “, съобщи Карлос Контрера. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР