Кандидатстването по програмата започва от 21 декември в сайта на

...
Кандидатстването по програмата започва от 21 декември в сайта на
Коментари Харесай

Започва голям проект за безплатно компютърно обучение

Кандидатстването по програмата стартира от 21 декември в уеб страницата на Агенцията по заетостта. Регистрацията е оптимално опростена. На деклариралите предпочитание за присъединяване ще бъдат раздадени електронни ваучери, с които ще могат да аплайват за гратис образование за придобиване на базово и приблизително ниво на цифрови умения. Срокът за култивиране на заявката е 14 дни, а всеки утвърден участник ще може да избере типа образование и дали да се образова присъствено или онлайн, изясни общественият министър Иванка Шалапатова.

Обученията се финансират по Националния проект за възобновяване и резистентност, като задачата им е да приготвят жителите за търсенето на пазара на труда. Дизайнът на образованията е в подтекста на Европейската рамка за цифрови пълномощия и са направени по този начин, че да бъдат комфортни за всеки кандидатствал, изясни Георгиева. Инвестициите в разнообразни благоприятни условия за образование на служащите през идващите четири години ще доближат 1 милиарда лева

При предходното издание на програмата 100 000 български жители са повишили цифровите си умения, добави Цветан Спасов, началник на стратегия „ Развитие на човешките запаси “. Очаква се идната година да бъде оповестена стратегия за повишение на уменията на чиновниците посредством работодателите.

В рамките на програмата в цялата страна ще се разкрият и 760 безвъзмездни цифрови клубове, в това число за възрастни хора и безработни, заяви общественият министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР