Кандидатстването по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична

...
Кандидатстването по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична
Коментари Харесай

Кандидатстването по програмата за достъпна жилищна среда в Бургас е безплатно

Кандидатстването по Националната стратегия за налична жилищна среда и персонална подвижност за хората с двигателни проблеми в Бургас е гратис.

През всички минали до момента акции, както и през актуалната, Община Бургас поема напълно координацията на процеса и разноските за правене на капиталовите планове на всички сдружения на притежателите, които са кандидатствали в период.

Тази година до приключване на крайния период в Община Бургас бяха подадени общо 15 заявки. За утвърждение, оформяне на документите и подаването им към Министерството на труда и обществената политика, срокът е до 27 юли.

Одобрените планове се осъществят от Националната стратегия за налична жилищна среда към Министерството на труда и обществената политика, която поема закупуването и монтирането на оборудванията.

Програмата се извършва за четвърта поредна година и дава опция за обезпечаване на налична среда на хора с двигателни увреждания, живеещи както в панелни блокове, по този начин и в еднофамилни къщи.

През миналите три акции – 2019, 2020 и 2021 година, на Националната стратегия за налична среда и персонална подвижност Община Бургас се утвърди като отличник по утвърдени планове и съумя да осъществя сполучливо общо 57 рампи и подемни платформи в здания в съвсем всички жилищни комплекси.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР