Кандидатпрезидентската двойка проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева беше

...
Кандидатпрезидентската двойка проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева беше
Коментари Харесай

Официално представиха кандидатпрезидентската двойка Герджиков - Митева

Кандидатпрезидентската двойка проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева беше показана публично в НДК от Инициативния комитет, който ги издигна. Зад кандидатурата им застава и ГЕРБ-СДС.

Основното обръщение на проф. Герджиков е, че ще работи за обединяването на нацията. Ще потърси поддръжка от всички партии, на първо време от десните.

В инициативния комитет, издигнал проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева, взе участие към 70 души. Председател е юристът Радимир Чолаков, който беше народен представител от ГЕРБ-СДС в последните два Народното събрание. Проф. Герджиков сподели, че желае да води положителна акция, без компромати. Слоганът е " Наистина обединени ".

Проф. Анастас Герджиков мъчно е взел решението да се кандидатира за президентския пост. Приел е номинацията, тъй като има вяра, че всеки в даден миг би трябвало да заплати цената за това, което е получил. Убеден е, че страната ни има потребност от нов народен блян и обединяване на всички българи към него.

" Моята цел е да върна нормалността в политическите връзки. Да оказа помощ за обединяването на всички българи, и както е казано в конституцията, за единството на нацията. Аз не съм партиен претендент, не съм партиен член, няма по какъв начин да бъда последовател на една избрана партия ", съобщи проф. Анастас Герджиков, претендент за президент.

Проф. Герджиков ще потърси поддръжка от всички партии, в това число от Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, на първо време обаче ще се обърне към десните и дясно-центристките обединения.

" Няма да откажа на никоя партия поддръжка, тъй като това би било неприятен знак към българското общество, в това число на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, на всички партии ", добави проф. Анастас Герджиков.

Заяви, че няма нищо общо с ГЕРБ и Движение за права и свободи, а с Бойко Борисов се е виждал единствено няколко пъти. Обясни и каква е за него формулата на обединяването.

" Обединение не значи, както някой беше споделил, да се съберат положителните и неприятните, да се съберат битите и биячите, да се съберат нечестните и почтените. Обединението значи това да се разбираме най-малко по тематиките, по които имаме цялостен консенсус в българското общество ", добави проф. Анастас Герджиков.

Полк. Невяна Митева, претендентът за вицепрезидент, е приключила Спортната академия, първенец по плуване, майка на три деца. Тя също има вяра, че е пристигнало време за същинско обединяване.

" Не би трябвало омразата да осакатява живота ни, не желая да живеем разграничени. Можем да вървим единствено напред дружно ", разясни Невяна Митева, претендент за вицепрезидент.

В инициативния комитет вземат участие към 70 души - известни и одобрени имена.

" Анастас Герджиков и Невяна Митева идват, с цел да излекуват раните, да възстановят изгорените мостове и да трансфорат мечовете в плугове ", добави Радомир Чолаков.

" И няма нищо по-хубаво от това подобен човек като проф. Герджиков да бъде лице на нацията, на страната, тъй като в действителност ролята на президента е тази ", сподели Тончо Токмакчиев, член на Изпълнителния комитет.

" Освен, че е извънреден ерудит и експерт той е и човек, който може да приказва с всички, да сплотява, да убеждава, включително и с съперниците си ", съобщи Красимир Вълчев, член на ИК.

" Академичните тоги основават духовни богатства, те съграждат, те образоват нацията, а вдигнатите комисарски юмруци разединяват ", добави Димитър Бочев, член на ИК.

" С неговите изявления, с това, което той показва пред хората в действителност ще може да направи нещо, за което аз от дълго време радея - едно умиротворяване в обществото ", сподели още проф. Николай Овчаров, член на ИК.

Сред участниците в инициативния комитет са още Богдана Карадочева, Стефан Цанев, Валя Балканска, Михаил Белчев, Теодосий Спасов, професорите Боян Биолчев, Амелия Личева, Румяна Коларова, има и членове на ГЕРБ като Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР