Кандидатите за ротационни премиери при обща формула с втория мандат

...
Кандидатите за ротационни премиери при обща формула с втория мандат
Коментари Харесай

Борисов отрича да предлагат министри

Кандидатите за ротационни министър председатели при обща формула с втория мандат на ПП/ДБ Николай Денков и на ГЕРБ Мария Габриел са " доста близо до решение ". Това разяснява преди началото на парламентарното съвещание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Още преди изборите споделих, че единственото положително е експертно, необятно държавно управление, в случай че не стане сред първите две партии. Мария Габриел и Денков водят договаряния, мисля, че са доста близо до взимане на решения. Но въпреки всичко до момента в който всичко не е контрактувано, нищо не е контрактувано ", сподели той.

" Не ", отсече Борисов, запитан дали партията му е предложила специалисти за министри. Това директно опонира на думите му от през вчерашния ден, когато съобщи, че следва да има кабинет на " взаимната отговорност ", както и на от по-рано сутринта, който съобщи, че и той, и Мария Габриел, оферират имена.
 Борисов не дава имунитет, ГЕРБ желаят кабинет със споделена отговорност
Борисов не дава имунитет, ГЕРБ желаят кабинет със споделена отговорност

Лидерът на ГЕРБ привърза и министри на Радев в напъните да няма постоянен кабинет

" Партията на смяната желаят сами да си носят отговорност, в това число и с политически лица. Ние с " Да, България " отговаряме на техните претенции. Ако има утвърдени специалисти от по-широк набор и те ги одобряват, това е тяхно право. "

Попитан от News.bg да разяснява за какво тогава преди минути Денков е декларирал и че Габриел е предложила специалисти, Борисов отвърна: " Еми хубаво е да предложи, и другите партии да предложат. Много е тежко времето и би трябвало да се взимат доста огромни решения. Не е по силите на нито една партия, само че те (ПП) имат високо самочувствие. "

Бившият министър председател още веднъж отхвърли да има каквото и да е общо с Ивайла Бакалова, която насочи обвинявания против Борисов в ефира на Нова телевизия, че й е било предадено, че Борисов бил споделил, че " ще ги завърши ".

" Аз не я познавам тази жена. Никога, по никакъв метод, на никое място не съм се срещал с тях. Какво да завършвам? ", уточни той. И ядосано разяснява, че откогато правосъдната промяна станала факт, в медиите се говорило непрекъснато " Бойко Борисов, Бойко Борисов ". В последна сметка след този въпрос постоянната утринна сводка на водача на ГЕРБ завърши скоропостижно, като времетраенето й бе много по-кратко от нормалното.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР