Кандидатите за председател на 48-ото Народно събрание станаха трима, след

...
Кандидатите за председател на 48-ото Народно събрание станаха трима, след
Коментари Харесай

Кандидатите за председател на НС вече са трима. БСП също ще има свое предложение

Кандидатите за ръководител на 48-ото Народно заседание станаха трима, откакто и от Българска социалистическа партия оповестиха, че ще имат предложение за поста. За желанието на партията разгласи водачът на социалистите Корнелия Нинова. Тя не назова името на техния претендент, само че изясни, че то ще стане ясно във вторник след заседание на парламентарната група.

Кандидатът на Българска социалистическа партия обаче ще би трябвало да се пребори с другите кандидати за поста на ръководител. До момента е ясно, че от ГЕРБ-СДС ще създадат предложение това да бъде Росен Желязков. От втората политическа мощ в Народното събрание, " Продължаваме промяната ", също ще излъчат собствен претендент. Това ще бъде Никола Минчев, който беше ръководител на предходното 47-о Народно заседание.

Пред публицисти Нинова не отхвърли, само че и не удостовери дали тяхната номинация ще е Кристиан Вигенин. Само допреди дни упованията бяха, че Българска социалистическа партия няма да насочва предложение за ръководител на законодателния орган и ще предложи единствено зам.-председател. Позицията по въпроса им обаче наподобява се е трансформирала.

Първото съвещание на Народното събрание ще се състои в сряда, 19 октомври. Една от първите му задания ще бъде изборът на ръководител. Това ще бъде и първият тест за това дали ще може да бъде формирано болшинство в Народното събрание.

Ако партиите не съумеят да реализират единодушие по въпроса и нито един от претендентите не бъде определен за председателския пост, работата на органа ще бъде възпрепятствана още в самото начало.

Още по тематиката:
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР