Кандидатите за Млад омбудсман Над 20 двойки ученици от 9-и

...
Кандидатите за Млад омбудсман Над 20 двойки ученици от 9-и
Коментари Харесай

В Стара Загора избират Млад омбудсман

Кандидатите за Млад омбудсман
Над 20 двойки възпитаници от 9-и до 11-и клас от 7 учебни заведения се включиха в състезанието за избор на Млад омбудсман в Стара Загора. Инициативата е проведена от старозагорския публичен медиатор Надежда Чакърова-Николова и има за цел да увеличи правната и гражданската просвета на младежите и да развие аналитичното им мислене и дейна гражданска позиция.
" Благодаря за големия интерес и сериозното отношение на всеки един от вас. Въпреки че през днешния ден ще изберем първия за страната Млад омбудсман и негов заместител, останалите ще могат да се включат в сформирането на Обществен съвет, с цел да оказват помощ при организацията на разнообразни по темперамент начинания ", сподели Надежда Чакърова-Николова.
Конкурсът е от две елементи - писмен тест и изявление с въпроси от участници и комисия. В нея влизат ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков, секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов, публичният медиатор Надежда Чакърова-Николова, кметът на Млада Загора Никола Чакалов и ръководителят на Младежкия общински съвет Радина Николова и техните прародители Патрисия Желева и Динко Колев.
Първият за страната Млад омбудсман ще бъде показан публично на 5 ноември, а на събитието ще участват националният омбудсман Мая Манолова, кметът Живко Тодоров и представители на локалната и държавната власт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР