Кандидатите, подкрепени от опозиционни партии, спечелиха и трите парламентарни избора,

...
Кандидатите, подкрепени от опозиционни партии, спечелиха и трите парламентарни избора,
Коментари Харесай

Опозицията в Япония със сериозен изборен успех, удар за премиера Суга

Кандидатите, подкрепени от опозиционни партии, завоюваха и трите парламентарни избора, демонстрираха резултатите през днешния ден, нанасяйки тежък удар на премиера Йошихиде Суга, осведоми ДПА.

Резултатите от изборните съревнования в неделя, първите след встъпването в служба на Суга през септември, бяха предизвестено неприятни за неговата ръководеща Либерално-демократическа партия, до момента в който страната се приготвя за парламентарни избори, които би трябвало да се проведат до тази есен.

Победите на тримата претенденти, всички подкрепени от главната опозиционна Конституционнодемократическа партия, идват на фона на доста подлагания на критика отговор на Суга на Covid-19 пандемията и свадите в Либерално-демократическата партия, които доведоха до две от трите изборни съревнования.

" Ние смирено одобряваме преценката на гласоподавателите. Бихме желали да поправяме това, което би трябвало да бъде поправено, " сподели Суга пред кореспонденти в понеделник.

Резултатите от изборите бяха " доста сурови ", сподели пред кореспонденти Хакубун Шимомура, който управлява Съвета за политически проучвания на LDP.

Шимомура добави резултатите, които демонстрират, че хората желаят държавното управление да свърши по-добра работа в отговор на пандемията.

Разпространението на коронавирусните ваксини стартира в средата на февруари, само че темпото му беше извънредно постепенно. Само 0,7 на 100 от популацията е изцяло имунизирано от четвъртък, съгласно кабинета на премиера.

Suga разгласи трето изключително състояние в Токио и три западни префектури, призовавайки питейните заведения и заведенията за хранене да се въздържат от сервиране на алкохол и да оферират караоке услуги, като в същото време продължи напред с Олимпийските игри, макар предизвестието на специалистите за риска игрите да се трансфорат в супер пропагандатор събитие.

В неделя претендентът на CDP Кенко Мацуки, някогашен народен представител, елементарно завоюва второто окръжно седалище на северния остров Хокайдо, в което LDP не сложи собствен претендент.

Допълнителните избори бяха свикани, откакто Такамори Йошикава, който беше министър на земеделието при тогавашния министър-председател Шиндзо Абе, беше заставен да се откаже поради скандал за рушвет.

Друг претендент за CDP, Джиро Хата, зае мястото в Нагано, откакто беше освободено след гибелта на брат му Юичиро Хата заради Covid-19 през декември.

В западната префектура Хирошима Харуко Миягучи, подсилен от CDP и други опозиционни партии, победи претендента за ЛДП Хиденори Нишита.

Състезанието в Хирошима се организира, откакто членът на горната камара на LDP Анри Кавай, който беше приет за отговорен през януари за пазаруването на гласове на изборите през 2019 година, напусна поста си като народен представител през февруари.

Съпругът й и някогашен министър на правораздаването Кацуюки Кавай също подаде оставка през март, откакто се призна за отговорен за абсурда в съда.

Кацуюки Кавай, дясна ръка на Абе, призна, че е плащал подкупи на локални политици и поддръжници в Хирошима в подмяна на обезпечаването на гласове за брачната половинка му Анри в конкуренцията през 2019 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР