Кандидатите, които са в листата за 3 МИР на КП

...
Кандидатите, които са в листата за 3 МИР на КП
Коментари Харесай

Лидерът на КП Български възход във Варна: Силната икономика е пътят към решаване на демографската криза!

Кандидатите, които са в листата за 3 МИР на КП " Български Възход “, са  хора, които изрично са поели ангажимент да се вслушват в гласа на варненската общност и да работят за един по-красив и организиран град. Това съобщи ръководителят на партията Стефан Янев минути преди среща с варненската общност нощес в Юнашкия салон на Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg .  

" Хората, които са в тази листа ще извършват съзнателно отговорностите си в Народното събрание, само че най-много ще се вслушват в гласа на варненци и жителите на региона. Не инцидентно нашето кредо е да се откри най-прекия път до гражданското общество, да чуваме хората и да поддържаме непрекъсната връзка, с цел да можем да решаваме наболелите проблеми “, безапелационен бе Янев.

На въпрос на медии, кои биха били възможните сътрудници на КП " Български напредък “ в Народното събрание, ръководителят Янев съобщи, че този диалог би могъл да се води едвам след изборния ден. 

" Надяваме се този диалог да се води съдържателно, въз основата на критерии и най-много основата ще бъде, какво желаеме да създадем за родината си и на какво сме подготвени в нейно име ", сподели Янев. 

Той уточни и най-важните цели, които са извели като коалиция и като партия:

" Решаване на демографската рецесия. Наясно сме, че този въпрос не може да се реши за два месеца или две години, само че първите стъпки за разрешаването на този проблем е основаването на мощна стопанска система. Важно е българският бизнес да усети помощта на страната и когато това се случи, и стопанската система ни проработи с бързи темпове, бизнесът ще усили възнагражденията на своите служащи. Това безспорно ще върне една част от сънародниците ни, които сега живеят в чужбина. 

Друг значим проблем, който стои на дневен ред пред обществото е действието на политическото посланичество, по този начин и на администрацията. В тази връзка ние предлагаме да се работи на правилото на мандатността и на действителна оценка на заслугите. Истината е, че всички ние сме жертви на бавната и бавна администрация и считам, че е настъпило времето да я създадем по-ефективна и да работи в отбрана на хората и бизнеса, а не да съществува сама за себе си. 

Третият проблем, който бих откроил, е казусът, който назоваваме: Една страна, две данъчни системи. Какво значи това?

Идеята е за запазване на съществуващата данъчна система за вложителите, служащите и чиновниците, само че за всички юридически лица, ползващи публичен запас, да се вкара прогресивно данъчно облагане ", добави Стефан Янев.

По думите му, по този метод ще се реши казусът със общественото неравноправие, ще се затвърди публичната взаимност и ще се реши казусът с корупцията в публичните поръчки, както и с олигархията. 

" Така облагата ще остава в България и ще бъде пренасочвана към обществени, инфраструктурни или други планове, а няма да отпътува в чужбина “, разяснява още Янев.

По отношение на Варна лидерът на листата в морския град, Александър Николов, съобщи, че е време приходите във Варна и региона да стартират да се изравняват с приходите на София. 

Той акцентира, че най-важният приоритет на КП " Български напредък “ за Варна е стратегически проект и дълготрайни решения за решаването на демографската рецесия. Николов посочи, че решаването на този проблем за морската столица минава през няколко стъпки.

" През идващите 4 години би трябвало да обърнем наклонността на все по-широко отварящата се ножица в разликата сред приходите във Варна и района и приходите в София град. Трябва да стартира равнене на приходите и заплатите в морската столица да стартират да се усилват. 

Това е нашата най-важна цел, на която ще подчиним тактиката и всяко едно настрана решение, за което тази листа ще работи в границите на идващия парламент. Важният въпрос е по какъв начин ще бъде изпълнена тази цел. Това значи предприемането на съществени стопански, обществени, здравни и просветителни ограничения,  които да бъдат ориентирани в посока осъществяване на нашата предпочитана цел – равнене на приходите сред Варна и София, а оттова и справяне с демографската рецесия, която се усеща все по-сериозно “, сподели още Николов.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР