Кандидати за народни представители от коалицията ГЕРБ-СДС се включиха традиционното

...
Кандидати за народни представители от коалицията ГЕРБ-СДС се включиха традиционното
Коментари Харесай

Румен Христов: Вече 32 години СДС извървява пътя към една от българските Голготи – лагера на смъртта „Слънчев бряг“

Кандидати за народни представители от обединението ГЕРБ-СДС се включиха обичайното шествие до лагера " Слънчев бряг " край Ловеч, което Съюз на демократичните сили провежда към този момент 32 години, в памет на жертвите на комунистическия режим в България. Седесари от цялата страна, както всяка година, извървяха пътя до това черно за българската история място.
Председателят на Съюз на демократичните сили Румен Христов отдаде респект на мъчениците в " Слънчев бряг " с думите:
" Вече 32 години Съюз на демократичните сили извървява пътя към една от българските Голготи – лагера на гибелта „ Слънчев бряг “. Отдаваме респект на избитите, обругани, унищожени българи, несъгласни с комунистическия режим. Днес, наследниците на този режим, техните синове и внуци, отхвърлят да осъдят закононарушенията на комунизма. Вместо това, имат наглостта да се показват като носители на смяната. Ние, десните демократи не трябва да го позволяваме! Заради паметта на почтените жертви на лагерите на гибелта, на избитите от Народния съд, на ограбените човешки ориси и души! Бог да елементарни почтените жертви и безконечен срам за техните палачи! "
След панахидата, отслужена в памет на жертвите от лагера, бяха поднесени венци и цветя пред двете плочи, сложени върху скалите на каменната кариера.

Снимки от събитието може да намерите тук:
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР