Кандидати от опозицията постигнаха убедителна победа на вчерашните избори за

...
Кандидати от опозицията постигнаха убедителна победа на вчерашните избори за
Коментари Харесай

Опозицията в Хонконг печели категорично местния вот в града

Кандидати от опозицията реализираха безапелационна победа на вчерашните избори за представители в районните препоръки в 18 окръга на Хонконг. По данни на радио Ар Ти Ейч Кей продемократичният лагер получава 396 от 452 места, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Проправителственият блок, който до момента контролираше 75 % от местата в районните препоръки, понесе съкрушително проваляне.

Избирателната интензивност доближи рекордните 71 %. За съпоставяне единствено 47 на 100 от гласоподавателите гласоподаваха на локалните избори преди четири години. Високата интензивност е показателна за публичните настроения на фона на продължаващите от началото на лятото всеобщи митинги, провокирани от опитите на управляващите за прокарването на законопроект за екстрадиция на правонарушители в континентален Китай.

Въпреки че вчерашните избори не могат да трансформират политическата система в Хонконг като цяло, те станаха барометър за поддръжката на популацията към продемократичното придвижване, означи ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР