Кандидатът за служебен министър-председател Димитър Главчев ще е готов със

...
Кандидатът за служебен министър-председател Димитър Главчев ще е готов със
Коментари Харесай

Радев обяви: Главчев ще е готов със състава на МС още днес

Кандидатът за длъжностен министър-председател Димитър Главчев ще е подготвен със състава на Министерски съвет до края на днешния ден, заяви президентът Румен Радев.
Днес Радев организира среща с Централната изборна комисия, с цел да разбере настройката и готовността на ЦИК за осъществяване на избори " 2 в 1 " - европейски и национални.
Радев добави, че на следващия ден предстоят съвещания с посочения за длъжностен министър председател Димитър Главчев и представители на парламентарно показаните политически сили.
Наред с от дълго време плануваните известни избори за Европейски парламент, в същия времеви интервал би трябвало да проведем и изключителни парламентарни избори. Вече приканих господин Димитър Главчев, който дефинирах за претендент за длъжностен министър-председател, да успее в едноседмичен период да показа състав на Министерския съвет, с цел да имаме опцията на масата избори „ две в едно “, сподели президентът.  
По думите му преди всичко това може да донесе по-висока изборна интензивност. „ Която виждаме, че с всеки идващ избор понижава. На второ място, да не разкарваме хората два пъти в границите на напълно непосредствен времеви интервал. На трето място, да спестим запаси ", разяснява още Румен Радев.
Едно е желанието на партиите и политиците, напълно друго е готовността на ЦИК, сподели президентът.
Президентът Румен Радев уточни още, че от готовността на комисията да провежда транспарантни и почтени избори зависи след тях да има законни институции. " Призовах ви към тази среща, с цел да уточним авансово вашата действителна подготвеност – какви са изгодите, какви са рестриктивните мерки при избори " две в едно ", сподели Радев.
" Имате ли подготвеност към главния вид, към който приканих господин Димитър Главчев? Това е избори „ две в едно “ на 9 юни “, попита президентът управлението и членовете на ЦИК.
Председателят на ЦИК Камелия Нейкова обясни пред президента какви биха били провокациите за организацията на вота и заявява, че в случай че изборите бъдат " 2 в 1 ", ЦИК ще се оправи.
Третият изследователски мандат приключи с крах и в този момент наред с изборите за Европейски парламент, би трябвало да проведем и изключителни парламентарни избори. Едно е желанието на партиите и политиците напълно друго е готовността на ЦИК, сподели Радев пред ръководителя и членовете на ЦИК на " Дондуков " 2.
Призовах ви към тази среща с цел да уточним авансово вашата действителна подготвеност, какви са изгодите и рестриктивните мерки за изборите " 2 в 1 ". Можете ли за една седмица да организирате следващи избори с пренастройка на програмен продукт и цялата процедура, и изпращане в чужбина Имате ли подготвеност за избори " 2 в 1 " на 9 юни, попита Радев представителите на ЦИК.
Президентът добави, че следва още веднъж едно съществено тестване и той следва да вземе крайното решение, с цел да издаде нужните укази и за европейски изброи, и за избори за народен парламент.
Ако изборите бъдат " 2 в 1 " ще се наложи да обявим нова социална поръчка, няма по какъв начин да се промени съществуващата социална поръчка. Ако изборите са на разнообразни дати, в случай че разликата сред двата типа избори е една седмица, ще кажа, че това ще докара ЦИК до неспособност да извърши законовите си отговорности.
В избори за членове на Екологичен потенциал резултатите се афишират в период не по-късно от 3 дни след изборния ден, а до 5 дни би трябвало да се разгласят и имената на определените членове за Екологичен потенциал. В изборите за Народно събрание резултатите се афишират не по-късно от 4 дни, а имената на определените не по-късно от 7 дни след изборния ден. Дали изборите за Екологичен потенциал биха били първо, а след седмица избори за Народно събрание, това при всички случаи ще докара до неспособност да се одобряват всички изборни бумаги от РИК и СИК в страната и отвън страната, наново да се вкарат резултатите от гласуването в ЦИК. Да се направи разбор на несъответствията, да провежда отпечатването на хартиените бюлетини за идващите избори, в случай че са през седмица. А за машинното гласоподаване, за секциите отвън страната е невероятно машините да се върнат и да се смъкват резултатите, да се заредят със програмен продукт за идващия избор и още веднъж да се върнат в чужбина, безапелационна е Нейкова. Разлика от седмица сред двата типа избори по тази причина ще сътвори съществени усложнения за целия избирателен развой, акцентира Нейкова.
Радев изиска от ЦИК да потвърдят, че могат да се оправят с избори " 2 в 1 ".
Аз мисля, че ще се оправим и точно заради тези упования, поради обстановката в страната, ние приготвяме документите, тъй че в случай че изборите са " 2 в 1 ", когато бъдат планувани да имаме подготвеност с първите си решения и изборните бумаги, както и съответната хронограма “, сподели Нейкова.
" Да, ще се оправим при избори " 2 в 1 " ", безапелационна бе тя.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР