Кандидатът за служебен министър-председател Димитър Главчев се спря на Калин

...
Кандидатът за служебен министър-председател Димитър Главчев се спря на Калин
Коментари Харесай

Политолог: Служебният кабинет Главчев отново е в хипотезата - ти на чии хора си

Кандидатът за длъжностен министър-председател Димитър Главчев се спря на Калин Стоянов за длъжностен министър на вътрешните работи под натиска на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. По същия метод са назначени и служебните министри. Димитър Главчев не е човек със свободна воля, а воля подчинени на олигархични ползи и по този начин и се прави държавно управление. Това мнение изрази политологът Мария Пиргова.
Страната се намира в модел, който утвърждава Бойко Борисов и Делян Пеевски, уточни още Пиргова, като посочи, че постановката удостоверява това, че политиците не се интересуват от жителите. Тя не чака претендентът за длъжностен министър председател Димитър Главчев да направи промени в служебния си кабинет до вторник, когато президентът Румен Радев ще подпише указа за служебно държавно управление и за изборите 2 в 1.
Политологът Любомир Стефанов добави, че служебният кабинет " Главчев " още веднъж е в хипотезата - " ти на чии хора си ". Защо трябваше да се угажда всекиму, запита Стефанов. Той е удовлетворен, че ще има нови предварителни парламентарни избори, тъй като хората в последно време не запомнили какво е още веднъж да избират. И Стефанов не чака Главчев да прави промени в служебния кабинет.
Политологът Румяна Коларова изясни, че ясно е, че в кабинета " Главчев " се търси последователност и продължение работа в три насоки - Еврозоната, Шенген и промените в бранш " Образование ", " Транспорт " и др. По нейни думи борбата ще бъде в правосъдната промяна и финансовата политика. Истината е, че след предварителните парламентарни избори кабинетът " Главчев " приготвя отправната точка за сформиране на ново, постоянно държавно управление.
Според нея ПП-ДБ трябвало да създадат отстъпки, с цел да има държавно управление, само че не ги създали. Румяна Коларова счита, че сега тепърва ще има борба сред основния секретар на Министерство на вътрешните работи и служебният вътрешен министър за това кой ще дава отговор за предварителните парламентарни избори. Ако продължава да се слага под въпрос честността на изборите, е добре да се потърси различен министър на вътрешните работи, разяснява Коларова.
И Румяна Коларова, както останалите ѝ двама сътрудници, Мария Пиргова и Любомир Стефанов, не чака да има промени в служебния кабинет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР