Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков пристигна в Хасково и

...
Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков пристигна в Хасково и
Коментари Харесай

Проф. Герджиков, докато чака Радев за дебат: Ако го е страх, да прати Илияна Йотова

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков дойде в Хасково и в 15 часа влезе в залата на Българска телеграфна агенция в Хасково, където дава конференция. Вчера стана ясно, че той е отправил сподели за спор към Румен Радев, който също е на посещаване в града.

15 минути след началото на срещата Радев го няма.

" Дебат би трябвало да има, това е част от демократичната процедура. Хората и българските жители да могат да видят главните претенденти и каква е тяхната визия за бъдещето на България, другояче по какъв начин ще създадат осведомен избор. Искането за това да има спор е напълно натурален, малките екрани го желаят от първия ден. Канил съм доста пъти господин Радев на спор. Почти всеки ден го върша. Разбрах от вицепрезидента Йотова, че казусът бил в това, че няма писмена покана и в случай че това е проблем, на следващия ден ще отправим и писмена покана. Използвахме случая, че се случихме и аз и господин Радев в Хасково и тук пред хората можем да кажем главните черти на нашите визии за бъдещето на страната ", сподели проф. Герджиков.

" Ако този спор не се състои през днешния ден не е съдбовно, в случай че този спор не се реализира въобще, е неприятно за българската народна власт, тъй като това е част от демократичната процедура по избори ", добави той.

Аз имам доста въпроси към господин Радев, те са свързани с активността на служебното държавно управление през последните 6 месеца. Ние се сблъскахме в ценова, здравна и политическа рецесия, и ми се коства, че със страшна мощ влизаме в икономическа. На тези въпроси би трябвало да отговори той ", сподели Герджиков.

Аз се надявам да останем тук най-малко половин час, в случай че би трябвало ще се върна, в случай че той се появи, добави той.

" Вече близо месец Румен Радев не дава отговор на поканите за спор и по тази причина предложих през днешния ден тук да го създадем, тъй като сме на място и да не губим време. Моля и вас, националните малките екрани, да потърсите метод това да се случи, тъй като е част от изборния развой. Ако пък толкоз не желае и го е боязън, дано да отговори Илияна Йотова от негово име, или различен човек от екипа им, който е способен и може да отговори за значимите точки от тяхната стратегия.

Но нямаме различен избори, в случай че желаеме жителите да имат осведомен избор и да знаят какво да чакат от претендентите. Няма по какъв начин да си водим спор сами и най-после ощетени ще бъдат жителите ", съобщи проф. Герджиков.
https://www.facebook.com/AnastasGerdjikov15/videos/972040530324272
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР