Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков критикува действията на Румен

...
Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков критикува действията на Румен
Коментари Харесай

Герджиков: Радев е нарушил Конституцията, като е назначил Кирил Петков за министър

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков подлага на критика дейностите на Румен Радев по, и уточни, че настоящият държавен глава е бил наясно с двойното му поданство. Проф. Герджиков разяснява тематиката, откакто през днешния ден Конституционният съд се произнесе по делото и разгласи за противоконституционен указа на в частта, с която Кирил Петков е назначен за длъжностен министър на стопанската система.

“Абсолютно неприемливо е българският президент да нарушава Конституцията. Нямаше да има проблем, в случай че господин Радев беше споделил, че е бил измамен и че не е знаел за двойното поданство на Кирил Петков. Но той още първоначално удостовери, че е бил наясно със случая, обаче счита, че не би трябвало да се гледа официално на конституционните разпореждания. Как българските жители да имат вяра, че имаме господство на правото и че никой не е над закона, когато българският президент не счита за нужно да съблюдава главния закон на страната - Конституцията на България? “, уточни проф..
 Вътрешна македонска революционна организация: Внасяме тъжба във Върховен административен съд да бъдат анулирани всички актове и решения, подписвани от Кирил Петков като министър Вътрешна македонска революционна организация: Внасяме тъжба във Върховен административен съд да бъдат анулирани всички актове и решения, подписвани от Кирил Петков като министър
" Внасяме тъжба във Върховен административен съд да бъдат анулирани всички актове и решения, подписвани от Кирил Петков като министър ", оповестяват от Вътрешна македонска революционна организация. Ето ка...

Според претендента за президент, след произнасянето на Конституционния съд, Румен Радев дължи на обществото още един отговор за дейностите си – този за какво е нарушил главния закон на страната, като е назначил Кирил Петков за длъжностен министър, макар двойното му поданство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР