Кандидатът за президент на ВМРО доц. Милен Михов в момента

...
Кандидатът за президент на ВМРО доц. Милен Михов в момента
Коментари Харесай

ВТУ: Уволнихме дисциплинарно доц. Милен Михов, кандидата за президент на ВМРО

Кандидатът за президент на Вътрешна македонска революционна организация доцент Милен Михов сега не работи във Великотърновския университет. Уволнен е дисциплинарно "за уронване на престижа на Университета ". Това показват в публична позиция на уеб страницата и фейсук страницата от Ректората. От управлението на вуза били сюрпризирани, че кандидат-президентът е показан като доцент от ВТУ. "Сред претекстовете за уволнението му има такива, от които би следвало да се заинтересува и Прокуратурата ", се споделя в позицията.

Сред изредените аргументи за отстраняването са, че в нарушаване на закона провеждал политическа активност във висшето учебно заведение, саботирал работата на Академичния съвет, основал интернационален проблем с Италия и нейни жители, които се образоват отдалечено в Центъра за квалификации във ВТУ. В претекстовете са упоменати-възпрепятстване решаването на въпроси, свързани с ВТУ в Комисията по обучение в Народно събрание, обидни изявления против ректора.

"Като помощник-ректор на ВТУ в интервала 2007-2015 година е виновен за фактическия банкрут на Университета (над 6 милиона дълг) ", продължава описът с прегрешения. Допълнен е и с подстрекаване и образуване на поредност от запори на сметките на ВТУ, опит за противозаконна интервенция, в качеството му на депутат, при образуването и воденето на каузи по негови сигнали против ректора.

Доц.Михов разгласява публична позиция на уеб страницата на Вътрешна македонска революционна организация, в която удостоверява, че е уволнен със заповед на ректора на ВТУ проф. Христо Бонжолов от 3 септември 2021г. "Само че за това оповестих първо аз, на личната си Facebook страница. След 33 години преподавателска и научна активност в университета за повторно съм отстраняван от един и същи ректор ", показва доц.Михов. Той напомня, че след 2-годишна правосъдна битка е възобновен на работа.

"Заради мои сериозни позиции в качеството ми на член на академичната общественост, изразени към органите на ръководство, бях репресиран, заплашван и най-после още веднъж уволнен. Трудово-правният спор към този момент е в съда. С това на този стадий тематиката за мен завършва ", споделя кандидат-президентът на Вътрешна македонска революционна организация.

Източник: "24 часа "
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР