Кандидатът за президент на Турция Мухарем Индже обясни, че от

...
Кандидатът за президент на Турция Мухарем Индже обясни, че от
Коментари Харесай

Индже се оттеглил заради фалшив секс запис, Кълъчдароглу обвини Русия

Кандидатът за президент на Турция Мухарем Индже изясни, че от издание в интернет на секс запис, популяризиран онлайн, само че и подправен.

Индже усили с действието си шанса за по-добър резултат на опозиционния претендент за президент Кемал Кълъчдароглу, въпреки в конкуренцията да има още един претендент, националистът Синан Оган, и това към момента да прави балотажа след вота в неделя доста евентуален.

Кълъчдароглу напряко упрекна Русия за записа с обява на съветски език в " Туитър ".

" Скъпи съветски другари ", той, " вие стоите зад монтажите, заговорите, deep fake наличието и записите, които през вчерашния ден бяха оповестени в тази страна ". " Ако желаете да продължи нашето другарство след 15 май (деня след изборите - бел. ред.), дръжте ръцете си по-далеч от турската страна. Преди всичко сме за съдействие и другарство. "

Загубилият от Реджеп Тайип Ердоган през 2018 година Индже изясни, че " третият път ", който предложил на Турция, няма по какъв начин да се реализира поради видеоклип, в който са употребявани фрагменти от " израелски порно уебсайт ", само че който е основан с така наречен deep fake технология, способна да възпроизвежда по реален метод несъществуващи събития. Неавтентичността на клипа бе от " Дойче веле ".

 Индже се отдръпнал поради подправен секс запис, Кълъчдароглу упрекна Русия

" Ако имах такива фотоси на себе си, те щяха да са направени скрито в предишното. Но аз нямам такова изображение, нито подобен звукозапис. Това не е моят персонален живот, това е клюка. Не е същинско ", продължи Индже, 13 години откакто по този метод (но с същински запис) от председателското място в Републиканската национална партия (РНП) на Кълъчдароглу си потегли Дениз Байкал. Кълъчдароглу бе определен за негов правоприемник.
Според наблюдаващи, а и събеседници на " Дневник " в Истанбул и Анкара, Индже, някогашен дълготраен член на РНП, влезнал в конкуренцията главно подтикван от персоналната си омраза със настоящия претендент. Неговата Партия на родината има късмет да влезе в Народното събрание съгласно обособени изследвания. В президентската конкуренция той доближи 10 на 100 в някои изследвания през април, преди да падне до 2-3%.
Опозиционни медии в Турция означиха, че решението нанася тежък удар на Ердоган и обърква проектите му. " Джумхуриет " заяви и за телефонен диалог сред президента и Синан Оган този следобяд.

Кълъчдароглу в това време предложи на Индже да заровят томахавката, а Партията на родината да се причисли към шестпартийния алианс, обединил се към главния претендент за президент.

Ердоган уточни Кълъчдароглу

Ердоган към този момент упрекна Кълъчдароглу за станалото, въпреки самият той да пусна подправено видео с опозиционния водач, внушаващо, че той е обвързван с Кюрдската работническа партия (ПКК), защото демонстрира по какъв начин нейни представители публично го поддържат.

" Изглежда, методите на FETÖ (така властта назовава мрежата на живеещия в Съединени американски щати просветител Фетхуллах Гюлен, свързван с опита за прелом през 2016 година - бел. ред.) работят още веднъж. Не ми харесва фактът, че равнището в политиката е паднало толкоз ниско в страната ни ", Ердоган. Той има поради раздрусалите ръководещите през 2013 година записи, които основават визия за корупция във властта и които се считат за окончателния ерес сред Ердоган и Гюлен.

 Осем от 10 изследвания в Турция демонстрират преднина на Кълъчдароглу пред Ердоган Осем от 10 изследвания в Турция демонстрират преднина на Кълъчдароглу пред Ердоган

" Тези, които преди този момент поеха властта със запис, още веднъж пробват да влязат в президентството със същите способи ", продължи Ердоган. Всъщност негов бивш другар, Али Йешилда, е апетитен в някои медии като индивида, оповестил, че ще популяризира записа.

Самият Индже не е отправял сходни обвинявания за момента, нито е посочвал кого ще поддържа за президент; единствено уточни, че дълги години е бил член на РНП. Преливането на гласове към Кълъчдароглу не е гарантирано; изследвания отпреди решението му да се отдръпна демонстрираха, че част от поддръжниците му биха дали своят вот за Ердоган.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР