Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Джоузеф Байдън

...
Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Джоузеф Байдън
Коментари Харесай

Извънредно: Електоралната колегия утвърди Джо Байдън като новия президент на САЩ

Кандидатът за президент на Съединени американски щати от Демократическата партия Джоузеф Байдън е получи електоралните гласове, нужни за победа в президентската конкуренция, оповестяват американските издания.

Тази информация се удостоверява и от на президентските избори.

Байдън е получил 55 електорални гласа в щата Калифорния, като по този метод е набрал 306 против 232 на Тръмп. Припомняме, че за победа на изборите са нужните 270 електорални гласа.

Американската електорална гилдия утвърждава кандидатурите на новия президент и вицепрезидент на Съединени американски щати, единствените двама американски чиновници, избирани на федерални избори. В момента броят на гласоподавателите е 538.

Представителите на всички 50 щата и на окръг Колумбия се събраха и гласоподаваха за избора на президент. Гласуването не е довело до никакви изненади. И шестте противоречиви щата, където Тръмп изиска броене, са дали своят вот за Байдън. По този метод изборната гилдия удостовери успеха на Байдън на президентските избори в Съединени американски щати.

Гласуването на електоратите прави резултатите от изборите публични, само че те ще станат дефинитивни на 6 януари. На тази дата общата сесия на Конгреса ще утвърди резултатите.

По-рано Байдън е обявил тирада в чест на успеха на изборите. Той е отбелязал, че изборите са били почтени и е призовал хората към единение.

Настоящият държавен глава Доналд Тръмп не признава провалянето и оспорва резултатите в съдилищата на редица щати. Привържениците на Тръмп организираха различни електорални гласувания в няколко щата, които обаче нямат късмет да бъдат приети.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР