Кандидатът за президент на Републиканската партия Вивек Рамасвами възнамерява да

...
Кандидатът за президент на Републиканската партия Вивек Рамасвами възнамерява да
Коментари Харесай

Кандидат за президент на САЩ ще вади страната от НАТО

Кандидатът за президент на Републиканската партия Вивек Рамасвами има намерение да изтегли страната от НАТО, в случай че завоюва президентските избори през 2024 година, написа Politico, базирайки се на източници, осведомени с изказването му.
Както отбелязва изданието, в случай че Рамасвами или различен политик, който споделя възгледите му за НАТО, победи, дните на Северноатлантическия алианс „ ще бъдат преброени “.
„ Кандидатът на Републиканската партия Вивек Рамасвами съобщи, че ще изтегли Съединени американски щати от НАТО “, се споделя в публикацията. Според Politico Рамасвами счита, че от дълго време е време да се предприеме сходна стъпка. В същото време старшият политически консултант Триша Маклафлин отхвърли да разяснява непосредствено проектите си във връзка с НАТО, само че не опроверга позицията си за алианса.
" Вивек има съществени опасения, че множеството съдружници в НАТО не извършват уговорките си за военни вложения. Той също по този начин счита, че разширението на НАТО след Студената война е нараснало безпричинно риска от огромен спор с Русия ", сподели Маклафлин.
Както отбелязва изданието, макар мнението на политика за ролята на Съединените щати в алианса, Рамасвами не се стреми изцяло да изключи страната от международната политика.
Президентските избори в Съединени американски щати са планувани за 5 ноември 2024 година Според социологическите изследвания някогашният президент Доналд Тръмп е безапелационен любимец измежду републиканците. Очаква се против него да застане актуалният държавен глава Джо Байдън. В същото време Тръмп, както демонстрират резултатите от социологическите проучвания, е изцяло кадърен да завоюва изборната конкуренция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР