Кандидатът за президент на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор има

...
Кандидатът за президент на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор има
Коментари Харесай

Ляв кандидат за президент води с голяма преднина преди изборите в Мексико

Кандидатът за президент на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор има преднина от над 20 пункта и разполага с над 50 % поддръжка преди изборите в неделя, демонстрират три дефинитивни изследвания, представени от Ройтерс.
Според оповестените през вчерашния ден допитвания на вестниците "Реформа " и "Финансиеро " и на социологическата организация "Параметрия " някогашният кмет на мексиканската столица има поддръжка сред 51 и 54 % измежду гласоподавателите, които са решили за кого да гласоподават.

След като претърпя крах в две предходни съревнования за президентския пост, Лопес Обрадор печели известност паралелно със засилващия се яд на мексиканците от неспособността на обичайните партии да се оправят с рекордното принуждение и корупцията.
Основателят на "Параметрия " Франсиско Абундис сподели, че сегашната конкуренция е необикновена, тъй като за разлика от предходните три изборни борби, разликата сред водещия претендент и неговите подгласници не се смалява с наближаването на гласуването.

"Това не е елементарно да се изясни ", съобщи Абундис. "Той (Лопес Обрадор) се оказа верният претендент за тези времена, претендент, считан за антисистемен ", сподели Абундис.
Битката за второто място е много оспорвана. Две от анкетите слагат Рикардо Аная от ляво-дясната коалиция "За Мексико отпред " на второ място. Проучването на "Финансиеро " обаче слага малко пред него претендента на ръководещата партия Хосе Антонио Меаде.

Делът на хората, които не са решили за кого да гласоподават, е сред 15 и 29 % съгласно допитванията.

Изборите в неделя ще бъдат най-големите в историята на Мексико. Освен за президент те ще бъдат за двете камари на Народното събрание, губернатори и локални законодателни събрания.
Според изследването на "Параметрия " Движението за национална регенерация (ДНР) на Лопес Обрадор има поддръжка от 41 % за долната камара на Народното събрание, като се изключат гласоподавателите, които не са решили за кого да гласоподават.
Анкетата демонстрира, че ДНР води с поддръжка от 38 % за горната камара, а на второ място е Партията на националното деяние (ПНД) на Аная.

Полицията в мексиканската столица иззе към 1 милион $ в мексиканска валута от двама мъже, които, както се твърди, транспортирали парите към централата на ръководещата Институционно-революционна партия (ИРП) дни преди изборите, показва Асошиейтед прес.

Градските управляващи обявиха, че парите били конфискувани през вчерашния ден след подаден в полицията неизвестен сигнал за съмнително движещ се автомобил. Органите на реда намерили в колата 20 милиона песос, а мъжете не могли да обяснят техния генезис.
Уебсайтът "Анимал политико " сподели фотография на товарителница, за която се допуска, че е за парите, и на която като адрес за доставка била посочена централата на ИРП.
Партията отхвърли да има нещо общо и прикани за подробно следствие.
Вчера спонсорирана от Организация на обединените нации група от изборни наблюдаващи предизвести за необятно публикувано пазаруване на гласове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР