Кандидатът за президент на Жоан Лапорта даде интервю, в което

...
Кандидатът за президент на Жоан Лапорта даде интервю, в което
Коментари Харесай

Лапорта: Някой трябва да поеме юздите на Барселона

Кандидатът за президент на Жоан Лапорта даде изявление, в което засегна някои от най-наболелите въпроси свързани с отбора. Каталунците изживяват сложни времена заради влошената финансова обстановка, която в допълнение бе усложнена от пандемията в международен мащаб от COVID-19, както и своята визия за идните избори и развиването на клуба.

Вотът на почитателите би трябвало да дефинира идващия президент на Барселона в края на януари, само че изборът към момента е поставян под въпросителна заради комплицираната обстановка със болестта. Освен това Лапорта, който към този момент бе отпред на на Барса сред 2003-а и 2010-а година, разгласи забавна концепция за благотворителна самодейност обвързвана с транспаранта със своя портрет и дразнещ девиз, който се появи пред стадиона на преди известно време.

“Това бе маркетингова акция и тя бе сполучлива, с която да разглася кандидатурата си. Смятам, че е значимо да възстановим самочувствието си, че ние сме Барселона. Сега мислим да затворим кръга на това деяние като нарежем транспаранта и го предложим на почитателите, а парите да отидат за благотворителен план на фондацията на клуба, “ разяснява Лапорта.

Втората забавна концепция, която споделя в изявлението е имената на клубните съоражения да бъдат сложени на референдум пред “сосиос” и по този начин да се изберат имената им, както и отвори тематиката за спонсорските контракти.

“Всички имена на клубните съоражения ще бъдат сложени на референдум и по този метод ще чуем гласа на почитателите. Всички спонсорски контракти пък би трябвало да съдържат клаузи за отбрана правата на индивида, както и за устойчивост”

Впоследствие той към този момент се обръща към бъдещето на тима, в случай че бъде определен на 24 януари. Освен това той взима отношение и по към момента стоящата опция за отсрочване на вота, което разяснява като безусловно лишена от справедливи аргументи.

“Клубът не може да си разреши да стои по-дълго без президент и директорски съвет. Някой би трябвало да поеме нещата в ръце, с цел да се излезе от тежкото финансово състояние. Изборите би трябвало да бъдат на 24 януари и няма справедливи аргументи да бъдат отлагани. Ситуацията е комплицирана и ние би трябвало да се оправим с нея, само че е такава за всички. Наясно съм, че някои някогашни шефове са изпращали писма до изборната комисия в опити да забавят или отсрочат гласуването. Това са същите хора, които отлагаха и вота на съмнение (бившият президент на Барселона Жозе Мария Бартомеу бе освободен след избор на съмнение в края на предходната година). Питайте тях за аргументите да го вършат. Това би било огромна неточност. Аз съм фокусиран върху изборния развой,” декларира Лапорта, който е апетитен за фаворите за идващ президент на Барселона.

Спортният шеф

“Вече споделих, че няма да назова имена. Ще се съобразим с действителностите в клуба, както и с нашите визии, с цел да създадем нужните промени. Не би трябвало да дестабилизираме първия тим въпреки всичко,” изяснява вижданията си претендентът, при чието минало ръководство на кормилото на Барселона бяха имена като Франк Рийкард и, а също по този начин дебютира.
Ла Лига 18 кръг, събота 9 януари  Гранада 19:30предстои  Барселона
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР